Kategorije

Sunday StoriesCity pub - 18.03.2014. 21:30

 Mala “Otvorena Kulturna Scena” – ulaz na sve koncerte je besplatan.

Ako neko u našem gradu pita da li postoji jazz, soul, blues, postoji, zove se Sunday Stories. Sa energičnim ženskim jazz vocalom Ninom Babić na čelu ekipe ovaj sastav čini još 5 članova: 

Adnan Cico- Sasksofon 
Saša Ćirić- Gitara i vokal
Bojan Dizdarević- Gitara i vokal
Tarik Karačić- Perkusije i blues harmonika 
Mustafa Kurtalić- Bas gitara

City Pub već godinu dana aktivno sarađuje sa ovim sastavom koji unosi toplotu, energiju i predstavu u svaki svoj nastup.

Nina Babić i pored Sunday Stories-a je aktivni član Sarajevo Big Banda kao jedna od samo 3 postojeća ženska vokala. Iza sebe ima niz uspjeha i nagrada na takmičenjima iz skupnog i pojedinačnog muziciranja. Inače je diplomirani pravnik.

Adnan Cico je također jedna izrazito snažna indvidua. Čovjek koji je završio Muzičku akademiju u Beču te koji je svirao sa Muzičarima bez granica je također aktivni član Sarajevo Big Banda. Trenutno predaje u Srednjoj Muzičkoj školi u Sarajevu. Poznat je po nevjerovatnim improvizacijama bilo bržeg ili sporijeg tempa, po domišljatom popunjavanju praznina, po ogromnoj emociji koju unosi u razne melodije.

Saša Ćirić je energični profesor engleskog jezika. Ovaj čovjek diže publiku gdje god da se pojavi, bilo sam ili sa svojom ekipom i svakako bi se moglo reći da je i najviše zaslužan za nastanak Sunday Stories, jer je on insistirao da Nina pjeva sa njim i Bojanom Dizdarevićem, te kad su počeli muzicirati i improvizovati, nisu nikada ni prestali.

Bojan Dizdarević je jedan od najprestižnijih jazz gitarista u našem gradu, pored Sunday Stories-a aktivni je član Divanhane. Bojana najviše krasi preciznost, sigurnost koju posjeduje i prenosi na cijelu ekipu i nevjerovatno izaranžirane solo dionice.

Tarik Karačić je, kako on ne voli da se priča, najbolja blues harmonika na Balkanu. Sarađivao je sa mnogim poznatim licima naše i strane estrade. On ipak smatra da muzika nije takmičenje te da nema najboljih, da je najbitnija emocija što redovno i pokaže svojim solo dionicama.

Tu dolazimo do našeg tzv. najmlađeg člana po stažu, Mustafu Kurtalića za bas gitarom, čovjeka koji ima ogromno iskustvo iza sebe i jedinog za kojeg je ekipa Sunday Stories znala da će se uklopiti bez muke. Mute, kako ga zovu, je također sarađivao sa mnogim ljudima iz javnosti te je jedno vrijeme bio i član Bijelog Dugmeta.

Ono što ovu neobičnu skupinu ljudi veže je ogromna ljubav prema muzici, što u tom momentu kada nastupaju, sviraju, vrijeme stane, svijet postane za malo ljepše i ugodnije mjesto i njima i ljudima koji uživaju u predstavi. Na nastupu ekipe, možete slušati mnoge jazz&blues standarde od 1920-1940 godine ali i modernije pjesme, evergreene urađene u jazzy stilu. Sunday Stories također aktivno sprema autorske kompozicije te će uskoro najaviti i prvu autorsku pjesmu Nine Babić u aranžmanu cijelog sastava Sunday Stories.

Ekipu možete pratiti u City Pubu svake druge srijede!

Oznake:
<
MAO_9856

Izložba Fotografija: “Meanwhile in India”

>
IMG_6834

Skidajte se do kraja

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera