Kategorije

Sulejman Haljevac Memo – Sarajevo, ljubavi mojaAlta shoping centar - 21.05.2015. 19:00

Sulejman Haljevac, poznatiji kao Memo, je jedan od Sarajlija koji je oduvijek javno iskazivao ljubav prema svome gradu, a najljepši poklon koji može dati zauzvrat je performans pod nazivom “Sarajevo, ljubavi moja”. Bit će to isto vrijeme izložba, modni, slikarski, fotografski te muzički performans.

21. Maja u galeriji „Ami“, Alta shoping centar s početkom u 19h Memo će pozdraviti goste te prikazati svoja umjetnička djela pretočena u jedno ime i jedan grad: Sarajevo.

“Ovo je priča o gradu koji je meni sve dao, ispričana je kroz poteze mojim kistom i mnogi će poslije imati priliku da te slike vide po Ferhadiji i Titovoj ulici. Ovo je inače i moja jubilarna izložba i želim da je podijelim sa svima vama” – izjavio je Memo.

image006

Performans “Sarajevo, ljubavi moja” je jedno veliko druženje Sarajlija sa Ambasadorima država koje su pomogle obnovu Sarajeva, a isti će otvoriti poznati gitarista Aka Hukelić zajedno sa Akedemijom Pink Panter uz pjesmu Kemala Montena “Sarajevo, ljubavi moja”.

Sulejman Haljevac Memo je u posljednje vrijeme vrijedno radio na novim umjetničkim djelima, sa kojima donosi potpuno novu priču u svoju dosadašnju bogatu karijeru. U slike koje su trodimenzionalne i pune ekspresionističke palete sa detaljima Sarajeva, Memo je unio posebnu notu ljubavi i predstavljaju najbolji iskaz njegovih osjećanja prema svome gradu.

Oznake:
<
Untitled

Izložba fotografija “Blood and Honey: A Balkan War...

>
Image 2

Kad bi ovo bio film

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera