Kategorije

Stand-Up: Sjever vs. JugClub Monument - 09.02.2015. 21:30

Predstavnici mostarske i tuzlanske stand-up komedije izlaze pred sarajevsku publiku

U prostoru jazz cluba Monument, koji je redovni domaćin sarajevskim večerima stand-up komedije ponedjeljkom, svoj debi će napraviti Adi Fejzić iz Mostara i Hazim Mujčinović iz Tuzle.

Adi Fejzić sav bijes zbog tuge u visokom školstvu, gdje inače radi, iskaljuje na nevinoj publici, tako da kritizira sebe, pa onda i ostale. Voli duge šetnje od kuće do posla, a još više od posla do kuće. Nadasve ozbiljan gospodin. Sve shvaća ozbiljno i nije mu do smijeha. Osim tuđeg. Ideja vodilja mu je da pokaže ljudima da živa riječ kritike ne smije umrijeti.

Hazimu Mujčinoviću je osnovno sredstvo za rad – upaljač. Stand-up mu je hobi, inače je piroman. U vatrogasnom domu u Tuzli imaju njegov broj na zidu – kad izbije požar da provjere gdje gori, šta gori i čime je zapaljeno. Kad uđe u državnu zgradu izvaditi neki dokument ovi izvlače vatrogasna crijeva. On je definitivno čovjek kojeg treba pitati – imaš vatre? Sponzori njegovih nastupa je tvornica šibica. I žena mu se štrecne kad joj u sexu kaže – I'm on fire! Ima zabranu ulaska u Grčku. Grčka mu je bila matura, a Tuzla diplomski. Jedini čovjek koji nema auto, a stalno se žali na kvalitetu benzina.

Program u Monumentu počinje u 21.30 sati, a rezervacije ulaznice (5KM) se mogu napraviti putem telefona 061 588 884.

Oznake: ,
<
Screen Shot 2015-02-05 at 14.00.29

“Tajna džema od malina” na sceni SARTR-a u februaru

>
Aleksandra_Radović

Aleksandra Radović pjeva u Coloseum Clubu za Dan...

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera