Kategorije

Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije pred sarajevskom publikomclub Monument - 16.03.2015. 21:30

U drugom stand-up showu ovomjesečnog serijala u klubu Monument, u predstavi S NOGU* Peđa Bajović govori o jugoslovenskim prostorima.

Prošlonedjeljna izvedba predstave MUŠKARAC (o parenju i razmnožavanju) imala je rekordnu ovosezonsku popunjenost kluba, a očekuje se da će S NOGU* to i prebaciti.

U opisu predstave stoji da je to priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu – na ovim “našim prostorima”, u “regiji” ili “regionu”, Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji…uglavnom – o nama sada i tu. Iako razdvojeni, neka od svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu… itakodalje sve do nepriznatog Plutona.

“Ovo je moja prva u karijeri i nekako najdraža predstava! – kaže Pedja i nastavlja -  S njom sam možda najkonkretniji u svojim stavovima o svijetu i društvu oko nas, u ovim mini-državicama i još manjim mentalitetima. Ne štedim nikoga – ni političare, niti one koji su ih birali, ali ni sebe! I ja sam, kao i svako od nas ponaosob, dijelom odgovoran za ovo što imam sada” – kaže Peđa.

Organizatori mole publiku da ulaznicu na ovu predstavu obavezno rezerviraju, jer je broj mjesta ogrnaičen. Cijena je 5 KM, a rezervacije se mogu napraviti putem telefona 061/ 588 884

Pedja Bajović je u svojoj desetogodišnjoj karijeri imao više od hiljadu nastupa u više od dvadeset zemalja svijeta i u nekoliko stotina gradova. Nastupao je i na Međunarodnom takmičenju stand-up komičara u Seatllu te se predstavio na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju, Comedy Central. Prošle godine je na dobio priznanje za najboljeg veterana na manifestaciji Adria Comedy Awards u Skoplju.

Više o Pedji Bajoviću na www.pedjabajovic.com i www.komedijasnogu.com

Oznake: ,
<
downloaaaad

Majstorsy

>
GOCA-B1

Goca Tržan ove subote u Coloseum Clubu

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera