Kategorije

Sara Renar, Zlatan Hadžifejzović, Hibrid Live, KlabikaLa Kultur - 12.03.2016. 22:00

U subotu, 12-og marta, sa početkom u 22h u La Kultur Centru (prostor bivšeg Haga) po prvi put će nastupiti kantautorica iz Zagreba, Sara Renar. Organizator koncerta, projekat Podmornica, želi publici predstaviti nove izvođače eksperimentalne i alternativne muzičke scene iz regije, te afirmisati i podržati domaće muzičare i umjetnike.

SaraRenarWebPoster

Gošća prvog koncerta, Sara Renar, se dugi niz godina  bavi muzikom, a svojim jedinstvenim live nastupom očarala je publiku širom regije i na sebe skrenula pažnju kao jedna od nadolazećih zvijezda alternativne regionalne scene. Kroz njenu muziku prostiru se primjese rocka, bluesa, trip hopa,  pa čak i jazza sa odeđenom dozom elektronskih mixeva. Iza sebe ima jedan album koji nosi naziv „Djeca“ i EP „Jesen“, te je prošlogodišnja dobitnica prestižne diskografske nagrade” Porin” za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Iste godine osvaja nagradu žirija festivala “Poezika” u Novom Sadu, i nagradu za najbolju izvedbu na festivalu “ROCK OFF” u Zagrebu te nagradu žirija festivala “Kantfest” u Beogradu. Svoj nastup imala je i na svjetski poznatom Youtube kanalu Balcon TV a Sarina pjesma Jesen sarajevskoj publici je predstavljena audio i video remixom sarajevskog producenta pod imenom Hibrid.

Uvodni dio koncerta pripada Zlatanu Hadžifejzoviću, kantautoru i gitaristi benda Činčila koji je ujedno i akademski kipar, a predstavit će se kroz svoj prvi solo performans na kojem će kombinovati likovne elemente. Njegov solo album „Reciklaža misli i osjećaja“ snimljen 2015. godine, podržan je od strane Zdenka Franjića i kultne zagrebačke izdavačke kuće Slušaj najglasnije.

Nakon Sare, scenu preuzimaju Hibrid Live i Klabika Collective. Hibrid ovom prilikom prvi put predstavlja svoj Live Act set sačinjen od vlastite produkcije, a od ranije je privukao pažnju cijele regije na svoju muziku, sa pjesmama Bašeskijina samoća, Da li biti normalan i Howhakan. Novo poglavlje u muzičkoj karijeri započinje sa svojim live act setom uz instrumente, kombinirajući svoju novu vokalnu muziku i stare pjesme, prelazeći iz ambientalnog u znatno dinamičniji zvuk. Ovom prilikom i premijerno će predstaviti svoj novi EP „Izgubljeni“ koji će uskoro biti objavljen.

Klabika Collective je rezident duo na svim KLABIKA eventima. Skriveni od javnosti veći dio svog vremena provode svirajući na privatnim eventima, aftermovie partijima, galerijama, starim prostorima komunističke arhitekture ili savršenim austrougarskim stanovima. Ljetos ste ih mogli sresti na otvaranju Zemaljskog muzeja, nezaustavljivim Danima Arhitekture i CineLink eventu Sarajevo Film Festivala. Vrhunac ljeta 2015 se krunisao sa warm-up nastupom za DJ Solomuna.

Cijena ulaznice za koncert je 7KM, a nakon ponoći za after party, 5KM. Karte se mogu kupiti na ulazu.

Oznake: , , ,
<
Sinan Alimanovic 2

Sinan Alimanović International Trio

>
Capture1

Opera – Rigoletto

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera