Kategorije

Rambo Amadeus & Two WinnetousSartr - 17.05.2014. 21:00

Nakon dva uspješna koncerta i četiri koncertna izvođenja povodom obnavljanja nekadašnje CDA scene Sarajevski ratni teatar nastavlja svoju koncertnu bajku.

17. maja u 21h na sceni SARTR-a – RAMBO AMADEUS & TWO WINNETOUS!

Posjetioce očekuje odlično druženje sa Rambom i njegovim bandom, posjeta koncertu nekih od imena sarajevske muzičke scene te rođendanska iznenađenja koja smo pripremili za Vas.

Broj ulaznica je ograničen, nabavite svoju na vrijeme! Cijena ulaznice iznosi 20KM.

Rambo Amadeus, ranije poznat kao Rambo Amadeus Lee a pravim imenom Antonije Pušić, crnogorski je rock-pjevač i tekstopisac.

rambo_sartr_plakat_online

SARTR, osnovan mjesec dana nakon početka opsade, je priredio na stotine predstava tokom rata te postao simbolom otpora. New York Times opisuje Sarajevski ratni teatar kao “Pozorište duše” i “najkreativniju pozornicu u gradu”. Sarajevski ratni teatar SARTR utemeljen je 17. maja 1992. godine okupljajući glumce i suradnike iz tri profesionalna sarajevska teatra a koja su, zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu, morala obustaviti svoj rad. Od 1993. godine SARTR je prepoznat kao javna ustanova iz oblasti kulture od posebnog interesa za odbranu grada. Sarajevski ratni teatar realizirao je prvu ratnu teatarsku premijeru predstave SKLONIŠTE.

Kao teatar osnovan u periodu opsade, SARTR je svjedočanstvo o fenomenu duhovnog, tj. kulturnog otpora destrukciji, fašizmu i agresiji. SARTR nije samo teatar već jedna ideja koja baštini tradiciju u kojoj su kultura, umjetnost i teatar važno sredstvo u borbi za ljepši i pravedniji svijet.

Do sada Sarajevski ratni teatar je realizirao preko 50 produkcija. Okuplja glumce/ice i umjetnike/ice mlađe generacije, te nastoji biti mjesto otvoreno za mlade ljude i nove ideje.

Prodaja karata za koncert RAMBA AMADEUS & TWO WINNETOUS počinje od 01.05.2014 na sljedećim prodajnim mjestima:

Sarajevski ratni teatar – svaki radni dan 10h do 16h

www.kupikartu.ba
Bosanski Kulturni Centar, Branilaca Sarajeva 24

Oznake:
<
plakat_zlocin-i-kafana_1500

”Zločin i kafana” u Magacin Kabareu

>
Image 2

Drama Kad bi ovo bio film… u Narodnom Pozorištu...

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera