Kategorije

Rade Šerbedžija i Zapadni Kolodvor BendBosanski kulturni centar Sarajevo - 06.06.2016. 20:00

Rade Šerbedžija, slavni pozorišni i filmski glumac, pjesnik i profesor, uz pratnju sjajnog Zapadnog kolodvor benda, nastupiće 6. juna u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo.

Nakon brojnih rasprodanih koncerata u regiji, Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend upravo su se vratili sa uspješne trinaestodnevne turneje u Švedskoj gdje su nastupali u impozantnim teatarskim prostorima u Goteborgu, Kristianstadu, Kalmaru, Ljungbyu, Malmu, Vaxju i Stockholmu.

Koncert u Sarajevu biće prilika i za promociju aktuelnog dvostrukog CD i DVD izdanja “Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor – Lisinski 2015”, koji je po mišljenju struke jedan od najboljih koncertnih albuma objavljen prošle godine, a bio je i nominiran u kategoriji “Najboljeg albuma zabavne glazbe“ na dodjeli nagrada Porin.

Karakterističan vokal, interpretacija i boemska harizmatičnost  koju Šerbedžija prenosi u svojim pesmama i izvanredan bend  koji muzički upotpunjuje njegove vokalne  stilizacije dovoljan su razlog da nam se pridružite 6. juna u BKC Sarajevo i provedete nezaboravno veče ispiunjeno posebnim emocijama.

Oznake:
<
caver erogene zone

Koncert benda Erogene zone

>
Don giovani

Don Giovanni

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera