Kategorije

Premijera filma „Puževa supa“SARTR - 19.04.2015. 19:00

U nedjelju, 19. aprila u 19h u foajeu Sarajevskog ratnog teatra premijerno će biti prikazan film „Puževa supa“. Režiju za ovaj film potpisuje mladi i talentovani režiser Benjamin Konjicija koji ujedno potpisuje i scenarij, kameru, zvuk i montažu filma. U filmu glume Ada Konjicija, Aldin Karahasanović, Hanna Zuković, Irnis Šljivo, Emina Murselović, Benjamin Konjicija i Dino Salihagić (glas). Ulaz je slobodan.

Sinopsis:
Trinaestogodišnja djevojčica Silvia nasljeđuje malenu kuću u šumi daleko od civilizacije, nakon smrti njene prabake. Silvia nije zainteresirana za svoje nasljedstvo, sve dok se ne zaljubi u savršenstvo prirode, koja okružuje kuću. Odlučuje da tu ostane, ne znajući da u njoj već živi Kokleo, jako neobičan mladić, koji ima veliku opsesijom puževima, stvorenjima koje većina smatra beznačajnim, ali on im pridaje ogroman značaj. Kokleo, iako se naizgled ne čini posebno bistar, u svojim razgovorima sa Silviom pokazuje izričitu dubokoumnost, a s njom razgovara i o svom traumatičnom djetinjstvu. Situacija postaje komplikovanija kada Silvia saznaje da je za smrt njene prabake neko odgovoran, a sva sumnja je upućena na Koklea.

Puzeva supa plakat

Službena web stranica filma:

http://puzevasupa.weebly.com/

Trailer filma:

https://www.youtube.com/watch?v=vDwFJNz36Bg

Benjamin Konjicija je učenik trećeg razreda Četvrte gimnazije Ilidža. Snimanjem filmova se bavi već 5 godina i u tom periodu je snimio oko 17 filmova. Prvi radovi su prikazivani u užem krugu porodice, prijatelja i za školske potrebe, a svoje kasnije filmove prikazuje i javno.
Godine 2013. snima film “Drakula” i film je javno prikazan na promociji filma u kulturnom centru Yunus Emre u Fojnici.

Benjaminov kratki film “Zlatna kantica” (2014.) je u sklopu programa Punk Cinema u organizaciji Operacije Kino prikazan na 20. Sarajevo Film Festivalu.

Film “Rihterova skala” (2014.) je njegov do sada najuspješniji film. Osim što je prikazan na promociji u Multimedijalnom centru Ilidža, također je učestvovao na festivalu Video und Filmtage u Beču, gdje je nagrađen kao jedan od najboljih filmova na festivalu. Žiri je istakao kako je ovaj film dokaz da je ponekad potrebno vrlo malo da se snimi dobar film. Ono što se najviše dopalo žiriju su precizno odabrane lokacije, sadržajna naracija, priča koja govori o velikim očekivanjima i neočekivanom gubitku, te dramatičan dizajn osvjetljenja i zvuka. Originalni komentar žirija možete pronaći na sljedećem linku: http://www.videoundfilmtage.at/programm/preise.html

Oznake:
<
VH-Zivotinjska-farma-16-01-2015-10

Predstava „Životinjska farma“

>
10855069_661295870663836_1861483360837309573_o

Dalal in Wonderland live @Jazz Club Monument

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera