Kategorije

Plesna predstava „Sjećanje kamena“Sartr - 21.03.2014. 20:00

U petak, 21. mart i nedjelju, 23. mart u 20h na sceni Sarajevskog ratnog teatra, publika će moći ponovo pogledati plesnu predstavu “Sjećanje kamena”, realiziranu u produkciji MESS Dance Company Internacionalnog teatarskog festivala MESS, i koprodukciji Sarajevskog ratnog teatara (SARTR) i Instituta za muziku, teatar i multimediju (iMTM).

VH-Sjecanje-kamena-12

“Sjećanje kamena” je performans u dvanaest slika inspiriran epitafima i motivima srednjovjekovnih stećaka u Bosni i Hercegovini, a režiju i koreografiju potpisuje Mark Boldin.

Reditelj i koreograf, povodom aprilske premijere ove predstave, Mark Boldin, istakao je da je riječ o plesnom teatru u kojem se susreću moderni ples, fizički teatar, gluma i da takav vid umjetnosti zahtjeva kompletnog izvođača. «Upustili smo se u istraživanje međuprostora između života i smrti, epitafi sa stećaka su nam poslužili kao inspiracija, a konačni proizvod, kao u sjećanjima, nije logičan slijed slika jer ono što pamtimo su emocije, ljubav i strah», istakao je Boldin, naglašavajući da predstava na emocionalnom nivou korespondira sa prošlošću Sarajeva i BiH.

VH-Sjecanje-kamena-03

Članovi ansambla predstave istakli su činjenicu da je rad na predstavi bio izazovan, uzbudljiv i pun novih znanja, te kako je tokom rada vladala odlična atmosfera u cijelom timu koji čine: Emir Fejzić, Sanela Krsmanović, Amila Terzimehić, Ena Kurtalić, Elma Selman, Edin Avdagić, Lea Jerlagić, Victoria Bartz. Režiju zajedno sa Boldinom potpisuje i Michelle Aždajić.

VH-Sjecanje-kamena-07

Svi zainteresirani ulaznice mogu rezervisati rezervisati na broj telefona 033/664-070 ili putem maila teatarsartr@yahoo.com. Cijena ulaznice iznosi 8KM, a omogućen je popust za studente, penzionere i grupne posjete na 5KM.

Oznake:
<
Majke

Goran Bare & Majke ponovo u Coloseum Clubu!

>
sam-465x194

Samir Fejzić Trio #ulazbesplatan

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera