Kategorije

LjupafKamerni Teatar 55 - 17.03.2016. 20:00

Na sceni Kamernog teatra 55 bit će izvedena popularna komedija LJUPAF, u kojoj su uloge ostvarili izuzetni mladi glumci Muhamed Hadžović, Moamer Kasumović i Zana Marjanović.

Predstavu LJUPAF na scenu Kamernog teatra je postavio američki glumac, reditelj i profesor Ronald Rand. Premijerno je izvedena u oktobru 2013.g., a do sada je već gostovala ne samo u Bosni Hercegovini nego i u teatrima u regiji, gdje ju je i kritika i publika toplo prihvatila.

Komedija Murraya Schisgala, LJUPAF/LUV, govori o ljudskim odnosima. Konkretno, riječ je o dvojici školskih prijatelja – neprilagođenom Harryju i materijalističkom oportunistu, Miltu –koji se ponovno susreću jednoga dana kada Milt spriječi Harryja u pokušaju da skoči sa bruklinskog mosta. Obojica pronalaze način da riješe vlastiti problem tako što jedan drugoga ponovno vrate u život, a Milt u Harryju vidi priliku da ostvari svoje planove. On želi ostaviti svoju ženu Ellen zbog druge,i namješta priliku da Harry upozna njegovu ženu. Kada se Harry i Ellen upoznaju, oni se „zaljube jedno u drugo“, ali ubrzo Ellen i Milt shvate da su ipak njih dvoje stvoreni jedno za drugo i oni se ponovno spajaju u njihovoj „ljupafi“.

Kada je komad premijerno izveden na Brodveju 1964. godine, svijet je bio mnogo drugačiji od današnjeg. Pa ipak, ljudi se nisu toliko izmijenili od tada. Još uvijek tražimo način kako da živimo jedni s drugima, da volimo jedni druge, da shvatimo smisao svijeta u kojem živimo.“

Stručni žiri 33. Pozorišnih/kazališnih igara BiH jednoglasno je odlučio dodijeliti nagradu Zani Marjanović, za ulogu Ellen u predstavi „Ljupaf“ Kamernog teatra 55, Sarajevo, što je još jedna potvrda kvaliteta predstave.

Ulaznice se mogu rezervisati na telefon 033 550 475 i na e-mail info@kamerniteatar55.ba.

<
Aleksandra Radovic

Aleksandra Radović

>
Buba i Jala

Buba Corelli i Jala

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera