Kategorije

Ljubavni žuljCentar za kulturu "Sarajevo" - 14.03.2015. 20:00

Nakon ogromnog uspjeha u Splitu i hrvatske premijere sa dvije rasprodate predstave u prepunoj dvorani Lora, i sarajevska publika će imati priliku ponovno da pogleda komediju „Ljubavni žulj“. Martovska izvedba ove komedije je u Centru za kulturu „Sarajevo“, Jelića 1., u subotu, 14. marta, s početkom u 20 sati.

Komedija „Ljubavni žulj“ u režiji Mirele Trepanić (poznata po režijama „Ja, mahaluša“, „Gole žene…I u babi ima vitamina“) nastala je prema dvije komične jednočinke Antona P. Čehova „Medvjed“ i“Prosidba“. Kroz ovu komediju daje se odgovor na dva životno važna pitanja: može li se običan čovjek zakleti na vječnu samoću ako je u prirodi strastveno i društveno biće? Koliko nas materijalna strana života odvlači od uživanja u ljubavi, partnerstvu, prijateljstvu, braku i sreći? U sukobu čvrstih principa likovi ispoljavaju svoje mane koje su dovedene do maksimuma: grubost, licemjerje, nespretnost, hipohondrija, malograđanština, pohlepa, sitničavost i tvrdoglavost. Sigurno da mane likova izazivaju smijeh, ali, zapravo, ova komedija djeluje i kao kritika takvog ponašanja.

Publiku očekuju razna iznenađenja, oni će suosjećati sa likovima, prepoznati se u njihovim manama, te smijati se njihovim doživljajima sa iznenadnima i neočekivanim preokretima, ali će otići sa jasnom porukom da je za sreću potrebna i dovoljna ljubav, a ne i novac.

Koncept predstave je muzika, ples i pjesma, kada se realna životna situacija pretvara u maštanja likova, a oni postaju onakvi kakvi uvijek trebaju biti: sretni i zaljubljeni.

Uloge u ovoj komediji su ostvarili akademski glumci Lana Delić, Ivana Vojinović i Adnan Kreso, koji igraju po dvije kompleksne uloge, gdje se transformišu do neprepoznatljivosti.

VH-Ljubavni-Zulj-11

Komedija koja će vam vratiti vjeru u ljubav!

Slogan komedije je: Zaljubite se ponovo i zauvijek!

Komedija „Ljubavni žulj“ je na sceni Centra za kulturu „Sarajevo“, Jelića 1., u subotu 14. marta, u 20 sati.

Ulaznice se mogu rezervisati na broj 066 110 883. Prodaja ulaznica dva sata pred početak predstave.

Oznake:
<
551238_189308927861991_265581430_n

Bio je lijep i sunčan dan

>
download

Amina Hamzić & Open Mind Group

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera