Kategorije

Koncert Rundek Cargo Tria 07. i 08. februara u SARTR-uCDA - 07.02.2014. 21:00

Prvi koncert povodom obnavljanja nekadašnje CDA scene izvest će Rundek Cargo Trio, u petak, 07. i subotu, 08. februara s početkom u 21h. Koncerte Rundek Cargo Tria obilježit će ekskluzivna izvođenja novih pjesama koje će se tek naći na njihovom novom albumu, te terapijska atmosfera u kojoj će naša publika imati priliku zajedno sa Triom svirati u drugom dijelu koncerta. Ulaznice za koncert će biti puštene u prodaju u ponedjeljak, 27. januara.

Rundek-Cargo-Trio

SARTR nastavlja sa koncertnim serijalom kojeg planira realizirati do kraja sezone, te posvetiti obnavljanju nekadašnje CDA scene. Želja za obnavljanjem koncertnih aktivnosti našeg teatra logična je onima koji poznaju fascinantnu historiju nekadašnjeg kultnog i omiljenog okupljališta mladih u Sarajevu – CDA što je bila skraćenica za Centar društvenih aktivnosti. Želja nam je također pokušati da prihodima od koncerata pokušamo doći do neophodnih dodatnih sredstava koje bi uložili u naše nove teatarske produkcije. Svi koncerti koje pripremamo imat će topao teatarski okvir i atmosferu uz zanimljive i inovativne muzičke koncepte. Ovim putem mole dragu publiku i prijatelje da pišu i podijele na FB stranici ili mail adresi sartr.info@gmail.com, svoja sjećanja vezana za koncerte na kojima su prisustvovali – atmosferu, ljude, izvođače, godine izvođenja omiljenih koncerata te pošalju fotografije. Pišite svoja sjećanja sa CDA scene i pomozite da arhiviramo našu muzičku prošlost.

Rundek u CDA 1

„Točnih godina se ne mogu sjetiti, ali su bila najmanje dva koncerta HAUSTORA u CDA između 86te i 89te valjda.Najviše se sjećam zadnjeg, jer sam na njemu bio opako trijezan. Mora da je to bila 89ta, jer sam tada poceo sa redovitim godišnjim apstinencijama. Bilo mi je super, imao sam na sebi zlatno livriranu crnu svilenu košulju koju sam maznuo na nekom tv snimanju u Novom Sadu. I bio lijep i močan kao Sejn. Sva je publika uzjahala za mnom i imao sam bandu od skoro hiljadu konjanika. Teško je bilo završiti taj koncert. Nekako nepravedno. Sjećam se i Purivatre i poslje Arapovića u šinjelu. Valjda u nekom new partizans filmu. Oni su vodili program CDA. Neka mi oprosti ako sam koga još zaboravio“ – Darko Rundek

Rundek u CDA 3

Oznake: , ,
<
1660986_654552514580725_1942850575_n

Mucha Lucha party: Koncert grupe VIP (BG)

>
masimo-savic-bitef-art-kafe-karte-kurir-1341523975-182227

Massimo Savić u Domu mladih

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera