Kategorije

Koncert grupe „Bel Canto“Sartr - 29.04.2014. 20:00

U utorak, 29. aprila u 20h na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR će se održati koncert grupe Bel Canto. Grupa “BEL CANTO” je nastala u Zenici u oktobru 2011. godine, kao ideja o razvitku višeg stupnja umjetnosti. Osnivač grupe “BEL CANTO” je Mima Kemez kojoj je cilj samog okupljanja bio otvaranje mogućnosti za mlade neafirmisane umjetnike koji žele izaći iz okvira i doprinjeti muzičkom razvoju omladine Bosne i Hercegovine, a to sve krunisati jednom pozitivnom energijom, prijateljstvom i ljubavi prema muzici i zajednickom djelovanju.

Bel Canto poster

Najvažnija karakteristika ansambla Bel Canto je njegovanje LIJEPOG PJEVANJA, pažljivom pristupu vokalnoj tehnici i interpretaciji kao i njegovanju stila koji je veoma zahtjevan za izvođenje. To je višeglasno pjevanje a-capella, što znači bez pratnje instrumenata, a to zahtijeva istančan sluh, dobru vokalnu tehniku, koncentraciju i mnogo vježbe.U tom smislu, sastav Bel Canto je čista alternativa, jer su vjerni jednom nekomercijalnom i neprofitnom žanru, a rade to iz čiste ljubavi prema muzici i umjetnosti.

Članovi: Dženisa Popaja Jenny koloraturni sopran, Mima Kemez Mimy jazz alt, Sandro Kovačević hardcore tenor, Alem Brka reggae tenor, Darian Pokaz lirski tenor, Dino Alagić- pop tenor i beatbox, Ernad Bihorac underground tenor, Almir Avidić duboki bas, Semir Solo lirski tenor i perkusije.

Oznake:
<
IMG_9660

Obilježavanje međunarodnog dana plesa

>
schlachtfeld-erinnerung-poster(1)

1914/2014: „BOJNO POLJE SJEĆANJA“

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera