Kategorije

Izložba “Nacionalno blago”Bošnjački institut Sarajevo (Mula Mustafe Bašeskije 21) - 17.11.2014. 11:00

Svečano otvorenje izložbe umjetničkih slika Fabrike duhana Sarajevo, svrstanih u kolekciju “Nacionalno blago”, koja obuhvata vrijedna djela Seida Hasanefendića, P Tiješića, Đ. Mazalice, Bosarića, Šaina, Mujezinovića, Drljače, Mikulića, Šotre i drugih biće upriličeno 17. novembra 2014., u 11 sati, Bošnjački institut Sarajevo (Mula Mustafe Bašeskije 21).

Nacionalno blago

„Kultura i umjetnost ostavljaju neizbrisive tragove u vremenu, uče nas ljudskim vrijednostima i oplemenjuju naše živote. Ulaganja u kulturu su dugoročna i rezultati nisu odmah vidljivi. No osvrnuti se danas na protekla desetljeća i prepoznati da smo kao najsvjetliji primjer društveno odgovornog poslovanja, doprinijeli trajnom obogaćenju našeg društva, što u konačnici doprinosi prosperitetu i izgradnji bolje budućnosti Bosne i Hercegovine, zaista ispunjava radošću i ponosom“, istakli su iz Fabrike duhana Sarajevo, koja je jedna od rijetkih bh. kompanija koja posjeduje vlastitu umjetničku zbiru od neprocjenjive vrijednosti, a koja danas broji više od 200 umjetnina.

Fabrika duhana Sarajevo investira i značajna sredstva u pripreme za rekonstrukciju i revitalizaciju jednog od zanimljivih starih građevinskih objekata iz turskog perioda na Baščaršiji (Firuz-begov hamam), čime će biti izgrađeni i galerijski prostori za trajni smještaj navedene zbirke umjetničkih slika.

Izložba će, za sve ljubitelje umjetnosti, biti otvorena od 17. do. 30. novembra.

<
Ravnica

Ansambl Ravnica u Coloseum Clubu

>
Soul Fingers

Soul Fingersi donose zvuk 60-tih

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera