Kategorije

Izložba Fotografija: “Meanwhile in India”Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu - 19.03.2015. 19:30

Izložbe fotografija Amera Kapetanovića praznik su umjetnosti svjetla i društveni događaj koji okuplja zaljubljenike i prijatelje fotografije. To posebno vrijedi za njegove izložbe u rodnom gradu: od “Wish You Were Here” (Umjetnička galerija BiH, 2005.), preko “Istanbul – the timeless city” (Turski kulturni centar, 2008.), URANIA-e (Galerija Burence, 2009.) do “Čovjeka u pripremi” (BlackBox, 2014.).

Proljeće 2015. Amer Kapetanović otvara izložbom fotografije nastale iz njegovog iskustva Indije. Pod jednostavnim imenom “Meanwhile in India” Kapetanović okuplja portrete, krajolike, ulične prizore i prikaze svakodnevnice jedne od najstarijih kultura svijeta. Izložba je premijerno postavljena u Novom Sadu, juna 2014., u okviru Noći muzeja.

MAO_8699

Samo otvaranje izložbe donosi nam poseban kuriozitet za ljubitelje dobre fotografije: uz podršku firme Macline d.o.o. i SONY-ja po prvi put u Bosni i Hercegovini će biti upriličena i digitalna cinema projekcija fotografija u 4K tehnologiji. Radi se o novoj tehnologiji koja omogućava prikaz slike na velikim površinama uz zapanjujući nivo detalja, boje i dubine. Projekcija će trajati samo tokom večeri otvorenja izložbe i počinje 10 minuta nakon otvorenja.

vizual na akademiji

Da bi vizuelni doživljaj tokom otvaranja bio upotpunjen i okusom Indije zaslužan je Franz&Sofie Tea Shop koja će se pobrinuti da naša nepca dotakne originalni indijski Masala Chai. Specijalno za ovu priliku muziku Indije izabrao je Damir Imamović.

Izložbu ćete od dana otvorenja moći pogledati do četvrtka, 26. marta 2015.

Oznake:
<
GOCA-B1

Goca Tržan ove subote u Coloseum Clubu

>
sst.jpg-465x223

Sunday Stories

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera