Kategorije

Deveti Sarajevo polumaratonSarajevo - 20.09.2015. 09:00

Deveti Coca-Cola Sarajevo polumaraton i Novo Nordisk Fun Run utrka za građane dužine 4 kilometra, održat će se 20. septembra 2015. godine sa početkom u 9 sati ispred BBI Centra. U utrci koju tradicionalno organizuje Udruženje “Marathon“ Sarajevo, učestvovat će rekordnih 1500 takmičara i takmičarki iz 32 zemlje, među kojima će biti i polaznici i polaznice škole trčanja “Klix“, kao i školarci iz Tuzle, Zenice, Bijeljine, Dubrovnika, Zagreba, Beograda i drugih gradova regije.

Kao i prethodnih godina utrka će se odvijati ulicama: Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige do Pionirske doline, te u pravcu Marijin dvora, Vrbanje, Vilsonovog šetalište pored hotela Bristol, te ulicama Hiseta, Obala Kulina bana; Bentbaša; Aleja ambasadora; do mosta Kozja ćuprija i konačno ulicama Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita do BBI centra gdje je cilj. U toku utrke će na snazi biti poseban režim saobraćaja te se svi građani mole za razumijevanje.

Staza-2015
“Nakon nekoliko mjeseci priprema u nedjelju ćemo konačno označiti start devetog Coca-Cola Sarajevo polumaratona. Jako smo sretni što projekat iz godine u godinu raste i što će deveti polumaraton imati rekordan broj učesnika, a Sarajevo će još jednom biti u centru pažnje brojnih evropskih i svjetskih medija“, istakao je direktor Udruženja Marathon, Erol Mujanović te pozvao sve građane da se pridruže najmasovnijem sportskom projektu u Bosni i Hercegovini.

Sve druge informacije dostupne na www.sarajevomarathon.ba.

Oznake:
<
Hiljadarka_Poster 05 - BH

Hiljadarka

>
Tajna dzema od malina plakat Novi

Tajna formula za Džem Od Malina

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera