Kategorije

„Ay, Carmela“ – 15 godina igranja u SARTR-uSartr - 07.04.2014. 20:00

Publika Sarajevskog ratnog teatra će imati i priliku pogledati kultnu predstavu Ay, Carmela“ u utorak 11. marta  s početkom u 20h. Predstava se igra povodom 15 godina igranja i to u sklopu programa Festivala Sarajevska Zima. Ovo je ujedno i najuspješnija predstava Sarajevskog ratnog teatra i do sada je imala preko 210 izvođenja i oko 80 gostovanja u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama diljem Evrope.

„Ay, Carmela“ je priča o glumačkom i ljubavnom paru ( Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati. Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti Glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

Plakat-za-predstavu-Ay-Carmela-SARTR

U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).

Nagrade: Zlatni lovor vijenac Draganu Jovičiću i za najbolju mladu glumicu nagrada «Reihan Demirdžić» Selmi Alispahić na 35.MESS-u.

Rezervacije ulaznica se mogu obaviti putem telefona 033/664-070 i našeg Facebook page-a  https://www.facebook.com/sartr1992, a određeni broj ulaznica će biti i u slobodnoj prodaji.

<
Rabija,Lana i Seka Reuf

Magacin Kabare u čast žena

>
pozoriste2012060500470465_big

Katarina, Bosanska Kraljica- balet

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera