Kategorije

Atmosfera u SARTR-u FAKAT DRAMA-tičnaSartr - 24.06.2014. 19:30

U utorak 24. juna u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) održat će se premijera predstave Naše priče koju su osmislili i izvode polaznici FAKAT DRAMA programa, edukativnog teatra za mlade pokrenutog početkom godine.

Atmosfera ovih dana u SARTR-u je FAKAT DRAMA-tična jer se odabrana grupa, sa FAKAT DRAMA teatarskih radionica za mlade, intenzivno priprema za svoju prvu premijernu izvedbu pred publikom. To su Zerina Čengić, Haris Handan, Emina Ibrahimović, Alen Ibrahimović, Amila Ibrahimović, Kamra Maglić, Aida Mujčin, Berina Muminović, Irma Ramović, Vedad Resić, Kanita Salković, Tarik Suljić i Uma-Nea Zaimović. Ovaj put su prošli kroz istraživački proces a materijal u predstavi su njihove autobiografske priče pa i sam naziv predstave nosi naziv Naše priče.

Ovaj proces je inspirisan profesionalnom teatarskom predstavom Bolero, koja je koprodukcijski projekat SARTR-a i Nottingham Playhouse-a. Također je bitno napomenuti da će se ova mlada glumačka ekipa susresti sa autorima i autoricama iz predstave Bolero i razmijeniti svoja iskustva.

Pored voditeljica FAKAT DRAMA radionica Amile Terzimehić, Ane-Mije Milić, Sabine Šabić, Irme Alimanović Alihodžić kreativni tim čine još i Nirvana Žiško, Ajla Bećirspahić i Emir Vejzović, studentice i student prve godine na Američkom univerzitetu u Sarajevu, odsjek grafički dizajn a koji su zaduženi za scenografiju, kostimografiju i dizajn plakata. Fotografiju potpisuje Velija Hasanbegović.

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli!

FAKAT DRAMA program je pokrenut u saradnji sa British Council-om i Nottingham Playhouse-om u januaru 2014. godine i od tada su održane dvije intenzivne teatarske radionice u SARTR-u, pet jednodnevnih radionica u osnovnim školama Musa Ćazim Ćatić, Deseta O.Š., Hrasno, Osman Nuri Hadžić i Pofalići. U mjesecu septembru najavljujemo nove FAKAT DRAMA aktivnosti!

Oznake:
<
150558_4326679117968_473067168_n

Samir Fejzić Trio live @ City Pub Sarajevo

>
Never-Ending-Stories-4

Never Ending Stories

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera