Kategorije

Zvjezdan Misimović imenovan za ambasadora SOS Dječijih sela BiH

Zvjezdan Misimović, nogometni reprezentativac, imenovan je danas za Ambasadora SOS Dječijih sela BiH, a sa suprugom Stefanijom Misimović donirao je 40.000 KM za kampanju „Sigurna mjesta za djecu“. SOS Ambasador je počasna funkcija, koja se dodjeljuje istaknutim i uglednim pojedinicima, posvećenim viziji i misiji organizacije SOS Dječija sela BiH, čiji su rad, djelovanje i ponašanje u skladu sa vrijednostima za koje se zalaže organizacija.

”Mi danas želimo poručiti djevojčicama i dječacima koje je najviše pogodila nevolja da u organizaciji SOS Dječija sela BiH imaju prijatelje, koji brinu o njihovoj dobrobiti. Izgubiti porodični dom, uspomene, sigurno, poznato i okruženje koje volite je velika trauma, osobito za djecu. Zamijeniti to okruženje na koje ste navikli i u kojem se osjećate sigurno sa neuslovnim prihvatnim centrima je iskustvo koje dugoročno može ostaviti trag na dječiju psihu, stoga je beskrajno važno što prije reagovati i obezbjediti sigurna mjesta za djecu, koja podrazumijevaju kvalitetne higijenske uslove, topli obrok, prijateljsko okruženje, podršku stručnjaka u prevazilaženju trauma i vraćanje rutinama koje su nas činile sretnim. Podrška roditeljima je dodatni uslov da se pomogne djeci. Iznimno smo zahvalni Zvjezdanu i Stefaniji na donaciji, koja će u značajnom mjeri pomoći realizaciju naših aktivnosti“ istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

„Kada mi je ponuđeno da budem Ambasador SOS Dječijih sela BiH, bio sam izuzetno počastvovan da ću se vezati za organizaciju koja u našoj zemlji već 20. godina stvara i čuva porodice i na najbolji način brine o djeci bez roditeljskog staranja, te djeci i porodicama u potrebi.Danas, osim što ćemo i ozvaničiti našu suradnju potpisivanjem Memoranduma, odmah ćemo i „zasukati rukave“ i zajednički se angažirati kako bismo pomogli djeci i porodicama na područijama zahvaćenim poplavama. Ovo je vrijeme kada moramo biti ujedinjeni, kada moramo biti tu za djecu, stoga vas pozivam da nam se pridružite na našem putu na kojem želimo osigurati „Sigurno mjesto za djecu“. Zajedno možemo postići puno više!“, naglasio je Zvjezdan Misimović.

Zvjezdan Misimovic, Emir Piric, Amir Omanovic

O vanrednim intervencijama organizacije SOS Dječija sela BiH

Organizacija SOS Dječija sela BiH odmah je reagovala na tragediju koja je zadesila ljude pogođene poplavama i klizištima širom BiH. Kuće u SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici otvorene su za porodice kojima treba topli dom. Svih 178 zaposlenika donirali su dio svoje plate i to će zajedno sa sredstvima koje je izdvojila organizacija biti namijenjeno za kreiranje „Sigurnih mjesta za djecu“. To su mjesta gdje će djeca dobiti svu potrebnu psihosocijalnu podršku i sigurno mjesto za igru, učenje, druženje. Već je organizovan svakodnevni dolazak djece iz Svraka, koja se nalaze u prihvatnim centrima u Vogoći, u SOS Resursni centar u Sarajevu gdje će dobiti podršku. Sa direktoricom vrtića u Maglaju dogovorena je podrška u rekonstrukciji i pružanju servisa za djecu i porodice na toj lokaciji. Sigurno mjesto za djecu organizira se i u SOS Dječijem selu u Gračanici, gdje će podršku dobiti porodice pogođene klizištima na tom području. SOS Dječija sela BiH aktivno rade na pripremama projekata za fazu obnove i sanacije, u koordinaciji sa timom koji čine sve ključne domaće i međunarodne organizacije i institucije, sa namjerom da zajedničkim naporima doprinesu saniranju posljedica katastrofalnih poplava u BiH.

Ambasador SOS Dječijih sela BiH

Na osnovu temeljnih principa rada organizacije, Ambasador SOS Dječijih sela BiH obavezuje se da: zagovara, lobira i promovira za temeljne vrijednosti organizacije; zagovara i promovira odrastanje djece u porodičnom okruženju uz ljubav, sigurnost i poštovanje; koristi svoj uticaj da zastupa i promovira unaprijeđenje prava djece i mladih, potiče promjene i politike s ciljem poštivanja UN Konvencije o pravima djeteta; daje lični doprinos kampanjama koje informiraju i/ili mobiliziraju javnost; pruža podršku akcijama prikupljanja donatorskih sredstava u promotivnom i zagovarackom smislu; učestvuje na promotivnim događajima važnim za SOS Dječija sela BiH.

Oznake: ,
<
Benicio del Toro, Goran Navojec, Eldar Residovic i Olga Kurylenko

Benicio del Toro, Goran Navojec, Olga Kurylenko i Eldar...

>
10368369_490836534376438_192916717960466413_o

Pogledajte kako je bilo i ko je sve bio na nastupu Zane...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”