Kategorije

Žera i Halid – DOBRODOŠLI U ORIENT EXPRESS

Velike muzičke zvijezde Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera  izvode naslovnu numeru za TV seriju „Dobrodošli u Orient Express“.  Pjesmu „Men’ se čini“  snimali su ovih dana u Sarajevu, kako bi bila spremna za svoju premijeru  do 3. marta kada kreće svjetska distribucija ove nove humorističke serije koju publika željno očekuje. Muziku i tekst je uradio Mirko Šenkovski Geronimo, a aranžman Samir Kadirić, koji je odsvirao i harmoniku za ovu pjesmu.

Na  gitari je odsvirao Dragomir Herendić Dragianni, klavijature Laris Pašalić, bas gitaru Zvjezdan Marjanović, bubanj Ante Akrap, dok su vokale otpjevali Vlatka Kopić, Damjan Pirović i Geronimo. Mix i mastering pjesme urađen je u studiju Hard Work  iz Slavonske Požege, dok je instrumentalni dio numere urađen u studiju „Amadeus“ Marina Meštrovića.

Za seriju, čija je digitalna premijera zakazana na digitalnoj platformi DEPO ZONA, vlada veliki interes i već je preko hiljadu gledalaca iz BiH ali i čitavog svijeta (Austrija, Njemačka, Kanada, SAD, Kanada, Švicarska, Slovenija, Hrvatska) izvršilo kupovinu karata u pretprodaji koja traje do same premijere 3. marta u 20h.

Publika širom svijeta tako će moći gledati prvu polusezonu od 6 epizoda (u trajanju po 25 minuta) TV serije „Dobrošli u Orient Express“. Radi se o velikom TV projektu koji nastaje po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih tv serija u proteklih 20 godina (Viza za budućnost, Pozitivna geografija, Lud zbunjen normalan), dok je scenarista Dževad Hadžić.

Glavni junaci ove serije su sarajevski hotelijer Sudo (Mirvad Kurić) i turistički radnik Hoki (Emir Hadžihafizbegović) u borbi za opstanak u vremenu socijalne krize. Pored ove dvojice izuzetnih glumaca, u seriji velike uloge igraju: Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Andrea Aković, Haris Burina, Slaven Knezović, Klara Mučibabić, Edhem Husić, Armin Omerović, Staša Dukić, Nedim Malkočević i mnogi drugi. Sponzor serije je domaća kompanija Klas.

Premijerno gledanje TV serije na digitalnim platformama i putem interneta je novost u BiH i regionu, ali ne i u svijetu. Fenomenalni uspjeh Netflixa, ali i drugih sličnih platformi posljednjih godina drastično mjenjaju navike tv gledalaca i ovaj način gledanja omiljenih tv serija sve više postaje praksa svjetskih producentskih, tv i filmskih kuća.

Premijerno gledanje TV serije „Dobrodošli u Orient Express“ će se naplaćivati ali je DEPO, kao glavni producent serije, odlučio da publici u BiH i regiji te našoj dijaspori širom svijeta zadovoljstvo premijernog gledanja serije, za koju se očekuje da će biti veliki hit, omogući po popularnim i prihvatljim cijenama.

Tako će cijena gledanja jedne epizode biti 0.99 eura (1,94 KM), dok će opcija gledanja čitavog paketa od 6 epizoda u periodu od mjesec dana koštati samo 2.99 eura (5,85 KM). Za one koji se odluče da gledanje čitave serije naruče unaprijed (već od danas) cijena gledanja čitave serije je 2.39 eura (4.67 KM).

Inače, DEPO ZONA prikazivanje ove serije radi u suradnji sa globalnim video servisom Vimeo, te će publika ovu seriju moći gledati, osim na svojim računarima, telefonima i tabletima, i na Smart televizijskim aparatima.

Za sve informacije i dodatne upite o seriji i mogućnostima njenog premijenog gledanja, možete se obratiti mailom: depozona@depo.ba.

Oznake: ,
<
Photo Amel Curic

Amel Ćurić i Haris Dubica za spot o kojem će se pričati

>
nv8f2br4re

Dino Merlin – naredna stanica Zenica i Osijek

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”