Kategorije

Zabranjeno Pušenje koncertom omogućilo pomoć bosanskoj i sirijskoj djeci

UG FUTUREBAG – Torba Za Budućnost organizovalo je humanitarni koncert slavne rok-grupe Zabranjeno Pušenje u glavnom gradu Austrije. Uz stare i nove hitove benda na čelu sa legendarnim Sejom Sexonom, bečka je publika uživala u čak trosatnom muzičkom programu koji je uprilićen u dvorani Simm City.

Odličan koncert propraćen je uz kolektivno pjevanje poznatih pjesama kao što su „Balada o Pišonji i Žugi“, „Zenica Blues“, „Ibro Dirka Naš“ i mnogih drugih. Sejo i ostali članovi Pušenja su „bis“ prilagodili raspoloženoj publici te je sam on trajao ukupno 45 minuta i završen je još jednom legendarnom pjesmom, „Fildžan viška“ sa istoimenog albuma iz 1997-e godine.

_MG_8667

Fantastičnu atmosferu koja je vladala koncertom dodatno je podigla činjenica da je, pored toga što će doprinos od prodaje ulaznica biti korišten za nabavku školske opreme djeci u Bosni i Hercegovini, kao što je to uvjek na manifestacijama udruženja, u donatorskoj kutiji na koncertu prikupljeno 1.350 € za izbjegličku djecu iz Sirije koja su smještena u Austriji.

„Jako nam je drago što se publika odazvala pored samog koncerta i na ovu akciju i da smo u mogućnosti doprinjeti u našoj primarnoj oblasti rada, edukaciji, i djeci iz Sirije koja su u bijegu od rata prepatila mnoge tegobe. Mnogi od posjetioca su i sami bili u sličnoj situaciji u 90im godinama te je odaziv bio stvarno jako impresivan. Želimo da se zahvalimo svima koji su došli na koncert i podržali samim tim rad našeg udruženja“ izjavio je predsjednik UG FUTUREBAG, Kemal Smajić.

_MG_8134

Sejo Sexon: „Velika nam je čast da smo već po drugi put gosti ovog udruženja i visoko cijenimo njihov rad za djecu u Bosni i Hercegovini. Bečka publika se pokazala kondiciono jako spremna te je za nas kao muzičare bilo veoma lako da produžimo svirku. Bilo je zaista ljepo svirati u Beču i već se sada radujemo ponovnom dolasku.“

FUTUREBAG je u ovoj godini u 167 osnovnih i područnih škola uručio ukupno 3.100 školskih paketa širom Bosne i Hercegovine poklonivši pri tome svakom od obuhvaćenih prvačića ergonomsku školsku torbu, sveske, bojice, slatkiše i tkzv. Knjigometar koji se sastoji od 11 naslova svjetske dječije literature. Samim tim je udruženje do sada usrećilo već preko 13.000 mališana od osnivanja FUTUREBAG-a u 2011. godini.

Prije početka koncerta prikazan je 15-minuti film koji se sastojao od fotografija dječaka i djevojčica koji su na početku ove školske godine bili darivani školskim priborom. Poslije toga je predsjedniku udruženja od strane gosp. Alise Kapić, uručen donatorski ček u iznosu od 2.000 € za podršku ove plemenite akcije u ime kompanije Regus, vodećeg svjetskog pružatelja fleksibilnog radnog prostora. Rođena Sarajka je naglasila da je za Regus, čija je ona predsjednica u Austriji, „veoma bitno biti angažovan i pokazati socijalnu odgovornost, te da je FUTUREBAG udruženje koje impresivno pokazuje da je uz trud i transparentni rad moguće pružiti vitalnu pomoć onima koji su socijalno ugroženi.“

Volonteri ove organizacije pripremaju već i sljedeću manifestaciju koja će se održati 21.11.2015 u Beču kada će ugostiti sjajnu Amiru Medunjanin, također u dvorani Simm City.

Oznake: ,
<
7A4B0137

Futavci – Irska(cugerska)

>
image005

Poslušajte i pogledajte “Hiljadarku”

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”