Kategorije

VIDEO: Pogledajte Spot „Zakopano Blago“ Muha Benda

Izdavačka kuća „Sarajevodisk“ na svom zvaničnom YouTube kanalu objavila je spot za pjesmu „Zakopano blago“ čime je ozvaničen povratak Muha Benda na scenu!

“Iako nam se ponekad čini da je sve protiv nas, poslije se pokaže da je baš tako trebalo da bude, kaže Muharem Vojniković, autor i lider Muha Benda, priznajući i da je pjesma donekle autobiografska: Tekst sam napisao u  Parizu prije tri godine u jednom dahu i „predvidio“ mnoga dešavanja u svom životu, a potom sam je poslao Alanu Omeroviću koji joj je dao finalni zvuk i obojio je na jedinstven način”.

Muha Bend publika pamti još iz 1994.godine, a otkako je Muharem nakon 13 godina života u Parizu ponovo preselio u rodno Sarajevo, očekivao se i povratak na scenu: Na taj korak sam se odlučio zahvaljujući ljudima  koji me sreću na ulici i pitaju zašto ne napravim nešto poput pjesme „Hare Krisna Masallah“ koja me je, izgleda, obilježila za života iako mislim da je moje najbolje djelo mjuzikl za djecu i odrasle „DJ Šampinjon: Vrh svijeta“ čijem izvođenju ću se vratiti nakon što saniram tešku povredu Ahilove tetive koju sam zadobio na ljetovanju, objašnjava Vojniković.

I u „Zakopanom blagu“ jedan od vokala je Muhina kćerkica Leda, neka vrsta zaštitnog znaka, glas koji se čuje u svakoj njegovoj pjesmi. Uz Ledu i Alana Omerovića koji je odsvirao bas i bubnjeve, uradio mix i mastering, ekipu su činili i gitarista Hervé Poliquen, klavijaturista Dušan Vranić, prateći vokal Rubina Bajramović, kostimografkinja Lena Stefanović, te snimatelji Vedrana Mijić i Vanja Ban. „Zakopano blago“ izdanje je „Sarajevodiska“, a producent je „PassLine“.

Oznake:
<
sergej-barbarez-emir-spahic

Sergej Barbarez poručio Emiru Spahiću: I ja sam tu...

>
IMG_20140807_114215

Damir Džumhur na treningu

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”