Kategorije

Tim N1 televizije ugostio studente i studentice Fakulteta političkih nauka i Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva

U toku završnih priprema za početak rada N1 – prve regionalne dvadesetčetvorosatne news platforme i ekskluzivnog CNN partnera za region, oko 40 studenata i studentica Odsjeka za žurnalistiku Fakulteta političkih nauka i Odsjeka za produkciju Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu posjetili su danas N1 prostorije u Sarajevu, odakle će uskoro početi emitovanje informativnog programa.

Rusmir Nefic

N1 tim koji su predvodili Rusmir Nefić, direktor produkcije i programa i Amir Zukić, direktor programa i vijesti za BiH predstavili su se budućim profesionalcima iz oblasti televizijske produkcije i budućim žurnalistima koji su obišli studio i upoznali se sa najsavremenijim tehnološkim mogućnostima kojima televizija raspolaže i budućim sadržajima koji će biti na programu ove regionalne televizije.

Amir Zukic

Studente je zanimalo kada N1 počinje sa radom i kakvi sve sadržaji očekuju gledaoce koji će program ove mreže pratiti preko kablovskih operatera. U razgovoru sa studentima vodeći tim je objasnio kako je akcenat ovog programa na vijestima, te da je riječ o tri odvojena programa za BiH, Srbiju i Hrvatsku koji u svakom trenutku mogu raditi i zajedničke sadržaje, te da će poseban akcenat imati na lokalnim temama koje zanimaju gledaoce. Kako su im Nefić i Zukić objasnili, glavne emisije će biti Dnevnik u 19 i 22 sata, redovne vijesti svaki puni sat N1 info, Pressing od ponedjeljka do četvrtka u 20 sati, dok će čak i koncepcija jutarnjeg programa Novi dan biti drugačija od onih koje trenutno publika ima priliku gledati.

_DSC0130

Nakon posjete studiju, studenti i studentice su obišli redakciju, i kroz razgovor sa ostalim članovima N1 tima dobili informacije o tome kako će funkcionirati mobilne platforme putem kojih će program N1 televizije u svakom trenutku biti dostupan uživo. U druženju sa producentima, studenti su upoznali zanimljivosti posla producenta vijesti te se uvjerili koliko je to važan i dinamičan posao koji podrazumijeva ovladavanje raznim vještinama i znanjima kako bi se adekvatno odgovorilo na svakodnevne izazove produkcije vijesti. Na kraju, studenti i studentice su istakli kako je ovo bila jedinstvena prilika da vide kako jedna televizija koja ima najsavremenije tehnološke platforme funkcionira, te se nadaju da će imati priliku upravo u ovoj kući sticati nova znanja kroz redovnu praksu, a sutra i započeti svoju profesionalnu karijeru.

_DSC0057

O N1

N1 ima tri regionalna centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, od kojih svaki ima svoju uređivačku politiku, novinare, TV studio, web i mob platformu. Sva tri studija će proizvoditi tri odvojena lokalna sadržaja koji će se spajati u jedan regionalni program kada su u pitanju informacije koje budu interesovale publiku u sve tri zemlje. Program će činiti najnovije vesti, „hard-talk“ i „soft-talk“ emisije, kvalitetan jutarnji program, sportski sadržaj i serijali preuzeti od CNN-a.

Direktor programa za BiH, urednik i voditelj političkog talk show programa Pressing bit će Amir Zukić. Producentica Dnevnika će biti Suzana Stambol, a voditelji Darko Savić, Amir Krivošija i Merima Šemić. Producent redovnih vijesti bit će Kenan Ćerimagić, a voditeljice Ajla Alihodžić i Nafisa Latić, dok će se u ulozi i producentice i prezenterice jutarnjeg programa Novi dan pojaviti Alma Dautbegović-Voloder.

Oznake:
<
emir_hadzihafizbegovic

Emir Hadžihafizbegović: Ispred sebe imam samo sliku...

>
stonoteniserke balkansko

Stonoteniserke u finalu Balkanskog prvenstva

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”