Kategorije

Teniser Janko Tipsarević operisao tumor

Janko Tipsarević već 11 mjeseci odsustvuje sa teniskih terena.

Razlog izostanka je podmukla povreda pete koja Janka muči još od januara 2013. godine.

Terapije raznim laserima, fizikalne terapije, zračenja, injekcije kortikosteroida, homeopatske injekcije i razne aktivne terapije kojima je Janko bio podvrgnut, nisu urodile plodom pa je Tipsarević prvi put podvrgnut operaciji u junu, kako bi izliječio bolno mjesto i vratio se tenisu, ali nakon oporavka koji je uslijedio, podmukla povreda se ponovo aktivirala u vidu novog benignog tumora.

“U junu mjesecu sam operisao fibromatozu (benigni tumor) na lijevoj nozi u petnom dijelu nakon čega je oporavak išao svojim tokom u željenom smjeru. Međutim, kada je trebalo ponovo da počnem da hodam pojavila se nova na mjestu pored operisanog dijela. Operisan sam u Frankfurtu, i čvrsto vjerujem da će ovaj put zaista sve biti kako treba. Nevolja kod fibromatoze je što se ona može stalno vraćati, ukoliko je genetski prouzrokovana. Agoniji sa mojom povredom kao da nema kraja, užasan je osjećaj kada živite u neizvjesnosti i niko ne može da vam garantuje ishod. Najteže za jednog sportistu je kad ne zna kada će stati na teren.

Moj tim i ja smo uradili sve što je u našoj moći i što smatramo da je najbolje za moj oporavak, ostaje mi da čvrsto vjerujem u izlječenje. Neopisiv je osjećaj koliko mi nedostaje tenis. Tenis nije samo moj posao već način života. Skoro je godinu dana kako ne mogu da hodam bez bola, a od maja mjeseca sam na štakama ili u kolicima. Uz podršku porodice ostao sam pozitivan, optimističan i uvjeren u svoj potpuni oporavak kada ću se vratiti na teren mentalno jači nego prije”, rekao je Janko Tipsarević.

 

Izvor: Novosti online

Oznake:
<
Dzumhur Grigelis

Danas počinje Davis Cup

>
Screen Shot 2014-09-13 at 14.22.59

Kćerka Paul Walkera dirljivom posvetom obilježila njegov...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”