Kategorije

Sergej Ćetković predstavio – “Moj Svijet”

Album “Moj svijet” popularnog kantautora Sergeja Ćetkovića u izdanju Hayat Production svečano je promovisan u Sarajevu, a novi nosač zvuka već je u prodaji širom BiH.

Nakon pet studijskih albuma, uspjeha i titule najboljeg pop pjevača u rodnoj Crnoj Gori, Sergej Ćetković, osvojio je i tržišta susjednih zemalja.

Sergeja su u Sarajevu podržale mnoge kolege i javne ličnosti među kojima Hari Varešanović, Fahrudin Pecikoza, Maja Sar, Aldin Kurić Al’Dino, Amil Lojo, Indira Kučuk Sorguč, Sulejman Haljevac Memo, Fantom…

O novom albumu, popularni kantautor kaže: “Stari Sergej u novom ruhu. Desile su se nove saradnje s muzičarima iz Hrvatske i Makedonije, napravili smo neku novu kombinaciju i svako je unio nove energije. Nove pjesme su malo drugačije i, po meni, zrelije od onog što smo radili do sada, a to je i bilo za očekivati.”

Na njegovo novo šesto izdanje, čekalo se pet godina, koliko je prošlo od njegovog prethodnog albuma „2 minuta“. Objašnjava da mu je toliko bilo potrebno da sazri kao čovjek i muzičar, i da svojoj vjernoj publici pruži nešto novo.

Ova zvijezda regionalne muzičke scene na aktuelnom albumu donosi čak 14 pjesama od kojih su 3 bonus singla, a među njima je i naslovni. Upravo je “Moj svijet” proslavio Sergeja jer je s tom pjesmom uspješno nastupio na prošlogodišnjem Eurosongu.

Novi album Sergeja Ćetkovića najbolje najavljuje singl ‘Korov’ za koji je raskošno produciran spot snimljen u Toskani prema zamisli Sergeja Ćetkovića, a emotivni stihovi te odličan muzički aranžman u skladu su s njegovim dosadašnjim italo pop stilom kojeg vjerno njeguje tijekom cijele karijere.

Nošen dobrim vjetrom i osjećajem da je njegovu muzičku formulu već potvrdio veliki broj “ljubitelja novog pop zvuka“, Sergejev zadnji album naišao je na pohvale kako struke tako i publike.

Oznake:
<
coldplay-beyonce-thatgrapejuice-600x387

Coldplay i Beyonce napravili hit!

>
maya sar-nove

Maya Sar – “Naša ljubav, naša kuća”

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”