Kategorije

Sarajevski frizer Elvir Bajrić predstavio knjigu “Rječnik frizerskih tehnika i termina”

Sarajevski frizer Elvir Bajrić, predsjednik Saveza frizera BiH i licencirani edukator “Tigija” od 2002. godine, u prostorijama knjižare Buybook predstavio je svoju knjigu “Rječnik frizerskih tehnika i termina”.

Elvir Bajric promocija rjecnika-2

Promociji su prisustvovale brojne bh. poznate ličnosti iz svijeta muzike, filma i estrade sa kojima Bajrić sarađuje, njegove kolege koji su mu došli dati podršku, te brojni predstavnici medija.

Gost na promociji rječnika bio je i popularni glumac i voditelj Tarik Filipović.

Moje poznanstvo sa Tarikom dugo traje, a on je i zaštitno lice kozmetičke kuće za frizere “Keune” koja se reklamira u ovoj knjizi. On je došao u Sarajevo na snimanje novih epizoda serije “Lud, zbunjen, normalan”, a po završetku oficijalnog predstavljanja knjige smo se sreli u Buybooku i kasnije nastavili druženje. Pošto će uskoro biti promocija “Rječnika frizerskih tehnika i termina” u Zagrebu, Tarik je rekao da će rado da dođe i tamo i da slučajno ona ne prođe bez njega. Tarik je pravi dobri čovjek i moj prijatelj i uvijek se radujem našem susretu”- kazao je Bajrić.

Elvir Bajric promocija rjecnika-5

Podsjetimo, jedinstveni rječnik izerskih tehnika i termina, prvi takve vrste u BiH i širem regionu, na 65 stranica slikovito objašnjava frizerski rad kroz tehnike koje se u njemu koriste i svjetski usvojene termine u toj oblasti, a važno je naglasiti da će pomoći edukaciji sadašnjim i budućim generacijama frizera.

Elvir Bajric promocija rjecnika-4

Izdavačka kuća Buybook distribuirat će “Rječnik frizerskih tehnika i termina” na prostore Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenije, a priručnik je već u prodaji u knjižari “Buybook”. Također, Bajrić planira obilaziti škole u BiH i govoriti o važnosti ovoga rječnika.

Oznake:
<
Adnan i Tarik GBLJ

Prvi singl Adnana & Tarika – „Grad bez...

>
0e1d923e-61c7-42c7-be6f-18a62a28b06f

Nina Badrić najavila prvi samostalni koncert u Lisinskom

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”