Kategorije

Sarajevski bend nakon deset godina pred svojom publikom

Veliki solistički koncert grupe Konvoj održan je  u Domu mladih, a ovom prilikom je predstavljen novi album grupe, “Mimosvijet“. Koncertom od dva i po sata uz odličnu tehničku podršku, Konvoj se na najbolji način vratio svojoj publici. Koncert su svojim nastupom otvorili specijalni gosti, grupa Strava Škola.

DSC_7174

Ističući veliko zadovoljstvo sinoćnjom atmosferom, frontmen grupe Konvoj, Nedžad Merdžanović, zahvalio se svima koji su sinoć bili u Domu mladih. “Iza nas je divna noć koju smo čekali dugih deset godina i zaista veliko hvala svima koji su sinoć bili sa nama, jer bez njih ovo ne bi bilo moguće. Drago nam je što su naše nove pjesme sa albuma “Mimosvijet“ odlično primljene kod publike, a njihova reakcija kod pjesama kao što su “Ljubav ima razloge“, “Uzalud riječi“ i “Lagala si“ govori nam da naše stare pjesme i dalje žive u ljudima i to nam pruža veliku sreću“, naveo je Merdžanović te se posebno zahvalio produkcijskoj kući BlowUp koja se pobrinula da koncert tehnički i organizacijski prođe u najboljem redu.

DSC_6993

Gitarista Konvoja, Hamdija Salihbegović, istakao je kako se odlično osjećao nakon koncerta kada su prijatelji i fanovi grupe čestitali na vrhunskom koncertu. “U protekla dva mjeseca mnogo energije smo uložili u sve aktivnosti kako bi koncert prošao u što boljem redu i zaista je super kada znamo da je sve prošlo prema planu i da je publika sve to prepoznala“, naglasio je Salihbegović te dodao mu je posebno drago što je u publici vidio miks starije i mlađe raje što pokazuje da je muzika Konvoja i dalje bliska svim generacijama.

DSC_6865

Poseban detalj na koncertu desio se prilikom sviranje pjesme “Ludnica“ kada su članovi grupe pozvali publiku da svojim mobitelima snime atmosferu, a najkreativniji snimci koji budu dostavljeni na konvojband@gmail.com, bit će uvršteni u spot koji će se snimati uskoro.

Sve informacije o novom albumu, pjesmama i diskografiji grupe Konvoj, kao i informacije o budućim nastupima, moguće je pronaći na novoj web stranici grupe www.konvoj.ba,web stranici albuma www.mimosvijet.ba,te na Facebook fan pageu, kao i putem aplikacije «Mimosvijet» koja je dostupna i za android i iOS korisnike. Koncert će u odgođenom snimku biti prikazan i na Federalnoj televiziji.

Oznake:
<
SARS Plakat B1

Grupa S.A.R.S. „Ikone Pop Kulture“

>
10393160_10153010184022164_8877841815328972265_n

Cristianu Ronaldu u rodnom gradu podigli bronzanu statuu

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”