Kategorije

Rad Malog Magacin Kabarea predstavljen u Zagrebu

Ovog vikenda je u kinu Tuškanac u sklopu festivala Ja BiH…5 dana Sarajeva u Zagrebu prvi put predstavljen rad Malog Magacin Kabarea.

Kreativne radinice Malog Magacin Kabarea koje se održavaju već tri godine i okupljaju preko 100 djece u Sarajevu, u subotu 06. septembra predstavile su svoj rad i u Zagrebu. Kroz jednodnevnu radionicu edukatori Zana Marjanović i Emir Kapetanović zajedno sa Emirom Mušićem, Vedadom Tatićem i Issom Bajrićem, polaznicima radionica kreativnosti i mašte iz Sarajeva, pomogli su djeci koja se pridružila na radionici u Zagrebu da osmisle i snime svoj kratki film po imenu Ljutko.

18

Iako djeca nisu imala puno vremena, ipak su se njihove kreativne ideje smjenjivale, i vrlo brzo se osmislila priča i snimile scene. Kroz priču o dječaku Ljutku, djeca su dala poruku o prijateljstvu i sreći.

“Bila sam jako uzbuđena i veselila sam se radu s djecom u Zagrebu. Kako je Mali Magacin Kabare potpuno unikatan program kulturno-obrazovnih radionica za djecu koji smo razvili kroz tri godine uspješnog rada, vjerujem da su se djeca u subotu dobro zabavila, da su zadovoljni što su napravili film i bogatiji za novo znanje“, izjavila je Zana Marjanović jedna od edukatorica Malog Magacin Kabarea

24

U posijepodnevnim satima, premijerno je prikazan kratki film Ljutko, nakon čega je uslijedila premijera prvog bh. dječijeg dokumentarno-igranog filma Mit o Bosni i Hercegovini koji su polaznici Malog Magacin Kabarea pripremili prošle godine.

Odličan odziv djece na radionici, kao i sjajne reakcije na film su potvrda da dječija mašta i kreativnost nemaju granice i da sva djeca podjednako trebaju priliku da se kreativno izraze. Mnogi roditelji koji su doveli djecu na radionicu izrazili su veliko interesovanje za ovakvim radionicama i u Zagrebu, te pohvalili inicijativu i ideju za rad Malog Magacin Kabarea.

Oznake:
<
DC BiHTrening2

Davis cup reprezentacije BiH i Litvanije okupile se u...

>
lenny_kravitz

Lenny Kravitz predstavio novi provokativni spot

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”