Kategorije

Prvi nastup i medalja – BRAVO za Merisa Muhovića i karate klub „Champion“

Član sarajevskog karate kluba „Champion“, Meris Muhović, u svom prvom nastupu na Evropskom prvenstvu za seniore osvojio je 3. mjesto u kategoriji -84 kg.

49. Evropsko prvenstvo za seniore u karateu održava se u finskom gradu Tampere, a član Karate kluba „Champion“, Meris Muhović, je osvojio 3. mjesto u kategoriji -84 kg. Na ovom evropskom prvenstvu u kategoriji -84 kg nastupilo je 38. takmičara iz isto toliko zemalja starog kontinenta.

U prvom krugu, Muhović je radio sa reprezentativcem Ukrajne (NIKULIN ILLYA) kojeg je pobijedio rezultatom 1:0, te tako osigurao meč protiv reprezentativca Gruzije (ARKANIA GOGITA). Inače, ukrajinac je osvajač 1. mjesto na Svjetskom kupu održanom u Laškom prije 2. mjeseca. U drugom meču Muhović je pobijedio gruzijca sa 3:1 i plasirao se u ¼ finale. U tom krugu čekao ga je portugalac (HERNANDEZ HELIO), a Muhović je i u tom meču odnio pobjedu od 1:0, te se plasirao u polufinale protiv reprezentativca Grčke, TZANOS GEORGIOS. U meču za finale nažalost Muhović je izgubio rezultatom 9:4, i time osigurao borbi za 3. mjesto. Tzanos je u narednom meču pobijedio reprezentativca Turske i time osvojio naslov prvaka Evrope.

U meču za 3. mjesto Meris Muhović je pobijedio azerbejdžanca, MAMAYEV AYKHAN, i to rezultatom 3:2.

Ovome želimo dodati da je za Muhović Merisa ovo prvi nastup na seniorskom prvenstvu Evrope i iskreno se nadamo da neće stati na ovom rezultatu.

Nakon niza odličnih rezultata u kategorijama od pionirskih do mlađih seniora, medalja sa balkanskih, mediteranskih i evropskih prvenstava i medaljama sa istih, Meris Muhović je i osvajač seniorske medalje čime je potvrđen čitav niz rezultata iz prethodnog perioda.

Oznake:
<
????????

2 Cellos – novi spot “Mombasa”

>
NIKE-SPEED-TOWARD-WORLD-CUP-WITH-NEW-MERCURIAL-SUPERFLY-9

Cristiano Ronaldo #newboots

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”