Kategorije

Prvi BH mjuzikl za djecu i odrasle: “DJ Šampinjon: Vrh Svijeta”

Tim mjuzikla «Dj Šampinjon: Vrh svijeta» s ponosom predstavlja Pčelicu i Dobru vilu – dvostruku ulogu u prvom BH autorskom mjuziklu za djecu i odrasle igra poznata umjetnica Mirela Laković Lela! Uz vrhunske vokalne i plesne sposobnosti, Mirela je «bingo» za zahtjevnu dvostruku ulogu u mjuziklu autora Muharema Vojnikovića Muhe u kojem ćemo uživati na četiri gala premijere u BKC Sarajevo 17., 18., 24. i 25.januara u 18:30h.

Za mene je to sasvim novo i drugačije scensko iskustvo, što ga čini još dragocjenijim, veselim se svakoj probi i radu sa ekipom! Ne znam da li ćemo osvojiti vrh svijeta, ali smo sigurno na doborom putu ka tome, kaže Mirela Laković.

Uvjerljiva u svakoj ulozi, publici je već dobro poznata kao članica Laka benda i sestra Elvira Lakovića Lake s kojim je već snimila veliki broj hitova i zabilježila mnoštvo nastupa, uključujući i predstavljanje BiH na Eurosongu 2008. sa pjesmom «Pokušaj». Diplomirala je Komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Mirela se tako pridružila uigranom ansamblu koji čine mlada Tina Dervišević u glavnoj ulozi Dj Šampinjona, Elmir Krivalić kao Sarfo Sarfandžani, te autor i reditelj mjuzikla Muharem Vojniković koji tumači čak četiri uloge u mjuziklu; Lord Patlidžanius, Medo, Voz i Vodocijep. Tina Dervišević ljubiteljima mjuzikla već je poznata iz popularne predstave «Briljantin» izvođene u sarajevskom Narodnom pozorištu, a pred mladim tuzlanskim glumcem Elmirom Krivalićem stoji velika karijera u što ćete se uvjeriti 17., 18., 24. i 25.januara na četiri gala premijere u BKC kada će vas iznenaditi i brojni gosti i prijatelji mjuzikla koji su rado podržali ovaj, kod nas još neviđeni, performans namijenjen djeci i odraslima.

U originalnost i «zaraznost» songova iz prvog BH autorskog mjuzikla za djecu i odrasle, uvjerit će vas, između ostalog, i pjesma «Stari voz» za koju je produciran i 3D animirani film koji možete pogledati.

Animirani film režirao je Jef Guillon, a mix i mastering uradio je Alan Omerović na muziku i tekst Muharema Vojnikovića Muhe.

Ulaznice za mjuzikl po cijeni od 10KM potražite na portalu kupikartu.ba, a naredne sedmice i na blagajni BKC.

<
Gravitacija

BAFTA nominacije: Film Gravitacija je apsolutni favorit!

>
vin diesel1

Vin Diesel objavio video povodom smrti prijatelja Paul...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”