Kategorije

Prva Submarine VA Kompilacija

“Submarine Vibes” digitalna izdavačka kuća iz Sarajeva s ponosom vam predstavlja prvu V.A. kompilaciju, pod nazivom “From the Bottom of the Ocean Up to the Moon”. Naziv kompilacije simbolizira muzičku raznolikost koju ona posjeduje, te oficijelnu sliku kompilacije – podmornicu u obliku mjeseca. Oficijelni hashtag kompilacije je #SVC001

Kompilacija sadrži 12 pjesama, od čega su tri domaće, a ukupno 19 različitih artista iz raznih zemalja svijeta učestvovalo je u njenoj produkciji. Domaće muzičke snage kompilacije čine: Merakoon i Millasa trip hop pjesmom Feel, zatim Hibrid i Belma Zvidzić sa deep house pjesmom After Her, te melodična tech house pjesma Connection, u produkciji Tim Voyager-a.

Ilustraciju “Submarine Moon” nacrtala je studendica “Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu” Berina Bajramović, a za opise izdanja i press materijale zadužena je bila Nejra Adilović.

Kompilacija sadrži i muziku producenata elektronske muzike iz cijele Evrope, a to su Kristina Lalić, Jelly For the Babies, Carlos Franciscos, Arara, Ki.Mi., Petros Odin, Mattik, Ill Cows, VladaD’Shake, Audioleptika, Housekeepers, Vid Marjanović, Depra, Rober Rodriguez i G-Rom.

Ekskluzivni datum izdavanja kompilacije je 12.12.2014, od kada će se naći u prodaji svjetske digitalne prodavnice muzike “Beatport”, a 14 dana poslije i u ponudi iTunes-a, Juno-a i Traxsource-a.

SVC001SCR

Dino Aganović, izvršni producent kompilacije: “Jako sam sretan što na kraju godine, kao krunu našeg rada možemo predstaviti prvu Submarine Vibes V.A. kompilaciju, koja, osim svog muzičkog sadržaja, sa sobom nosi i posebnu priču, ispričanu na maštovit i kreativan način. Naziv kompilacije uspio je da ujedini razlike u žanrovima u jednu cjelinu, a ilustracija koju je Berina nacrtala, na odličan način oslikava ime kompilacije. Također, u promociji kompilacije vođena je kampanja “It’s all about 12” simbolizirajući njen sadržaj od 12 pjesama kao i datum izdavanja 12.12.2014. Jako mi je drago što “Submarine Vibes” na ovaj način predstavlja i promoviše domaću muziku i artiste na svjetskom tržištu i slobodno mogu reći da kvalitetom sigurno mogu parirati producentima iz velikih gradova i država Evrope i svijeta, te se iskreno nadam da će se neke od tih pjesama naći na različitim chartovima i DJ setovima. Kompilacija je u promotivnoj kampanji dobila odličnu podršku iz inostranstva, te su osim samog koncepta i ideje, muziku pohvalili inostrani DJ-evi i producenti kao što su: Dave Seaman, Martin Bundsen, Powel, AdrianosPapadeas, Fer Ferrari, Deepjack, Julian Wassermann, Dustin Nantais, MockBeat itd. Bilo bi mi drago kada bi cijeli label, a i sama kompilacija,   dobili što veću podršku domaće javnosti na bilo koji način. Svakako, svjesni smo da ljudi iz BiH i regiona nisu navikli kupovati muziku online, tako da ovo može biti idealna prilika da se počnu interesovati i za takav način podrške muzičarima koji bivaju oštešćeni za svoja autorska ilegalnim preuzimanjem njihove muzike. Ovu priliku bih također iskoristio da se zahvalim svima koji su pomogli i podržali naš label, a posebno se zahvaljujem artistima koji su doprinijeli da kompilacija ima ovako bogat i raznovrstan sadržaj. Veliko hvala Nejri za tekstove, Berini za crtež i Stefanu za mastering pojedinih pjesama. Nadam se da će svako moći pronaći nešto za sebe i da ćete uživati u muzici”.

<
10805837_800906013308076_5574980243638702077_n

Isidora Borovčanin je najbolji model na izboru Miss

>
Screen Shot 2014-12-16 at 20.18.03

Severina i Učiteljice u novom spotu #Generale

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”