Kategorije

Premijera: Novi video spot Dine Merlina – Sunce

Pjesma “Sunce” treći je singl sa novog albuma Dine Merlina „Hotel Nacional“. Muziku, tekst, i aranžman radio je sam Dino Merlin dok su u produkciji pjesme sudjelovali velikani evropske i svjetske muzičke scene – Amerikanac Richard Niles (Paul McCartney, Ray Charles, Tina Turner, Cher), te Šveđanin Gunnar Norden (Lisa Ekdahl, Viktoria Tolstoy).
Pjesma je snimana u studijima u Sarajevu, Los Angelesu i Stockholmu, dok je video spot sniman u Rock Clubu Marquee u Sarajevu. Scenarij i režiju radio je američki režiser Patrick Marshall koji je sarađivao sa sarajevskom ekipom: Almir Đikoli (direktor fotografije i kamera), Amel Đikoli (asistent kamermana), Antonio Toni Ilić iz produkcijske kuće Fabrika (montaža).
Pjesma “Sunce” dobila je svoj video spot nakon pjesama “Ruža” i “Školjka” koje su u prethodnom periodu imale preko šest miliona pregleda na službenom YouTube kanalu Dine Merlina, dok su drugi video i audio sadržaji sa albuma “Hotel Nacional” do sada zabilježili gotovo 15 miliona pregleda.
“Hotel Nacional”, 11. studijski album Dine Merlina, izdat je 20. juna 2014. godine u izdanju Magaze i Croatia Records-a. U prvoj sedmici nakon objave bio je novi ulaz na prestižnoj Billboard World Albums top listi, i to na visokom osmom mjestu. Dino Merlin ujedno je i prvi regionalni muzičar koji se našao na ovoj svjetskoj top listi, koja se temelji na broju prodanih primjeraka albuma u svijetu.
Album je bio u pripremi punih šest godina i sniman je u Sarajevu, Zagrebu, Istanbulu, Berlinu, Beču, Londonu, Stockholmu, New Yorku i Los Angelesu. Izvršni producent albuma je Dino Merlin dok su saradnici na albumu bili engleski producenti Yoad Nevo (Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sugababes) i Richard Niles (Paul McCartney, Ray Charles, Tina Turner, Cher), mladi talentirani engleski kompozitor i producent Aaron McIntosh, turski virtuoz Hüsnü Şenlendirici, švedski džezeri Marcos Ubeda i Gunnar Norden, zagrebački producenti Baby Dooks, Zvonimir Dusper i Enes Tvrtković, kao i Dinina ekipa iz Sarajeva Mahir Sarihodžić, Mahir Beathouse i mnogi drugi.

 

Oznake:
<
7185B4AC11DB11EC9C3630EC674650

28 miliona eura na godišnjem nivou za Cristiana Ronalda

>
Screen Shot 2014-10-01 at 13.02.03

Evropska turneja libanskog trubača Ibrahim Maaloufa

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”