Kategorije

“Politika i drugi zločini” – 2. april #kenanmusic

Drugi dugometražni film mladog sarajevskog reditelja Kenana Musića “Politika i drugi zločini” 2. aprila doživjeće svoju svjetsku premijeru. Film koji je realizovala najmlađa filmska ekipa u Evropi govori o sukobu američkog novinara i BH političara koji je dočaran kroz priču JMBG protesta.

Scenario za film, koji je nastao u mjesecu augustu prošle godine, potpisuje sam režiser. Producenti filma su Semir Bujak, Edin Ličina i Benjamin Čengić. Direktore fotografije filma je Eldar Nurković. Kompozitor muzike filma, koji je sa Kenanom već surađivao na prethodnom filmu, je mladi Osman Abdelmukaran. Snimatelj u filmu je najmlađi BH filmski snimatelj Mario Ilić, dok je za montažu bio odgovoran prof. Srđan Rodić. Produkciju i post-produkciju zvuka potpisuje Eldin Bihorac – Bato. Izvršni producent filma je Nejra Musić.

Film je sniman u mjesecu septembru, a montaža i post-produkcija filma trajale su skoro šest mjeseci. Iako je kompletan filmski projekat bio suočen sa velikim finansijskim problemima, deadline je probijen za samo 15 dana. Premijera će napokon biti održana 2. aprila 2014. godine u kinu Meeting Point, nakon čega počinje festivalski život filma.

Za početak, film “Politika i drugi zločini” našao se u zvaničnoj selekciji festivala u Danskoj i New York-u. Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, film će se predstaviti u okviru Festivala BH Filma, a u toku su pregovori i za odlazak filma na festival u Dohu, Qatar. Glavne ulogu u filmu su ostvarili Adna Novo, Dragan Marinković Maca i Muhamed Bahonjić. U ostalim ulogama pojavljuju se Muhamed Dupovac, Mia Šego, Sabina Kulenović, Armin Fazlić i drugi. Vrlo mlada filmska ekipa i ovaj put je bila sastavljena od filmskih radnika sa smjera scenske umjetnosti Gimnazije Dobrinja. U glavnim ulogama našli su se glumci sa kojima je Kenan već u prošlosti surađivao, i sa kojima, kako navodi, planira rad i na budućim projektima.

Oznake:
<
5,w=650,c=0.bild

Emir Spahić svojim gestom naljutio navijače

>
elton-600-1358346544

Sir Elton John i David Furnish zakazali vjenčanje u maju

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”