Kategorije

Otvoren 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Sinoć je u prepunoj sali Doma Oružanih snaga BiH, modnom revijom Emine Husedžinović Ibrahimović započeo 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i modne agencije Abc Models. Kolekcija koja je otvorila Fashion Week nazvana je Metropolis, a sastojala se od 40 ekskluzivnih unikatnih toaleta. Reviju je pratio i frizersko kozmetički perfomans studija MAESTRO i Seada Selmanovića, ali i specijalna muzika koja je upotpunila patmosferu svjetskih metropola u glavnom gradu BiH.

Revijalni dio prve večeri 32. NIVEA BH FASHION WEEKA bio je podjeljen u tri zasebne modne cijeline za nadolazeće proljeće/ljeto 2014. godine. Kolekcija Amine Hasanbegović izazvala je veliko oduševljenje zvanica. Amininu kolekciju nazvanu Foloyy my birds and Buterfly pratio je i perfomans sa kavezima i cvijećem, a fascinantne kreacije sačinjene od profijenih materijala  izazvale su oduševljenje zvanica. Murat Keser VIP modni dizajner iz Turske ostavljen  je sa razlogom za kraj prve večeri 32. NIVEA BH FASHION WEEKA. Ekstravagancija, kontroverznost i maštovitost odlike su po kojima je ovaj dizajner ostavio prisutne bez daha. Manekeni imanekenke prodefilovali su u kreacijama sačinjenih od igala, šprica, nitni i metala.

Zanimljivo je da je sa turskim modnim dizajnerom stigao i turski modni skaut koji je već ponudio poslovne ugovore manekenkama Modne agencije ABC Models, ali isto tako je i modna agentica iz Milana u backstage-u birala nova lica.

Druge večeri NIVEA BH FASHION WEEKA na rasporedu su modne revije modnih dizajnera: Blanke Zgonjanin, Marije  Perić, Nives Ćorić, Senade Brković i Aide Vrabac T. Potom slijedi takmičenje mladih neafirmisanih modnih dizajnera PERWOLL NEW GENERATION. Pobjednik i nositelj prve titule „Perwoll New Generation“ natječaja za mlade dizajnere, dobija novčanu nagradu od 1000 eura i besplatno učešće na „33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo“ jesen/zima 2014.

Pogledajte galeriju fotografija sa sino[njeg otvaranja sedmice mode u Sarajevu!

Oznake:
<
Bj5opq7CAAELQHT

Cristiano Ronaldo & Irina Shayk #Vogue

>
5,w=650,c=0.bild

Emir Spahić svojim gestom naljutio navijače

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”