Kategorije

Oglasio se i kapiten Emir Spahić u vezi njegovih navodnih komentara na situaciju u BiH

Saopštenje Emira Spahića sa njegove officijelne Facebook stranice prenosimo u cjelosti.

emir

“Draga rodbino, prijatelji, fanovi. Samo Vas želim obavijestiti da nisam ni u jednom trenutku niti bi u bilo kojem trenutku komentarisao novonastalu situaciju u Bosni i Hercegovini. Politika me nikad nije interesirala i uvijek sam se držao daleko od nje i nisam uopće kompetentan da komentiram situaciju na ulicama u BiH. Da, suosjećam se sa svojim narodom i njihovim problemima ali ja im samo mogu pomoći svojim zalaganjem i ljubavlju na nogometnim terenima. Jako je mnogo mojih lažnih facebook profila i većina ih koristi ovu situaciju kako bi povećali broj svojih “prijatelja” ali ja se ograđujem od svih njih i poručujem im da ih može biti SRAMMMM!! Ovo je jedina moja stranica. Instagram i Twitter profile uopće ne posjedujem. Hvala vam”!

eeeeee

Podsjećamo, na forumima i portalima u BiH, ali i regiji pojavilo se slijedeće saopštenje koje je navodno potpisao kapiten BiH Emir Spahić.

“Da, desilo se to danas da se građanska hrabrost napokon probudila i da se razumijemo, nisu to huligani nisu to divljaci. Nisu to divlja djeca. To su djeca koja svaki dan roditeljima traže 2, KM za kafu, to su djeca koju svaki dan izbacuju iz vozila javnog prijevoza, to su djeca, čiji roditelji su živote davali i od života odvajali da im djeca imaju gdje živjeti. Ne nazivajte ih huliganima, ne nazivajte ih divljacima. Zeljkoviću ne poredi tu djecu sa četnicima koji su oteli nekome roditelje braću i sestre. Ne govorite Zeljkoviću da djeca Sarajeva nisu gladna… nije ni sve ni u hljebu, na taj hljeb Zeljkoviću treba nešto i da se stavi. Kantoni ove zemlje su višak. Višak su i Zeljković i Bubica i Budimir i Niksić i cijela parlamentarna skupstina i struktura vlasti. Da, izgorile su naše zgrade, naši objekti i mi ćemo ih izgraditi, a šta vi već danas radite??? Da li možda namještate već nekome tendere za obnove objekata, da li već birate tendere i ponude za obnovu bilo koje štete? Kantoni treba da se ukinu i ugase. Gradske uprave treba da vide svoja područja. Treba gasiti entitete, mijenjati Ustav, gasiti Dayton.”

Oznake:
<
Screen Shot 2014-02-08 at 9.03.35 AM

Severina: Nakon Maldiva povratak u studio

>
1549368_10201143677502315_822727563_n

Edin Zubčević – Blog za pametne i one koji će to...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”