Kategorije

Objavljen “Moj Sevdah” – Bože Vreće

Izdavačka kuća Gramofon iz Sarajeva objavila je solo album bosanskohercegovačkog pjevača Bože Vreće pod nazivom Moj sevdah.

Album je producirao Edin Zubčević, a snimio Eric Bajramović, u Muzičkom centru Pavarotti, u august prošle godine, dok su miks i mastering rađeni u septembru u Bauer Studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj.

Na albumu se nalazi 17 sevdalinki, od toga 10 tradicionalnih pjesama, odnosno, pjesama nepoznatog autora poput Anadolke, Okreni se niz đul-bašču, Od svega me sačuvala majka, U mejhani sjedim pijem, Slavuj ptica mala, Sabah zora ezan uči, Plačem već tri dana, Konja vodim pješke hodim i Il’ je vedro il’ oblačno.

Vrećin prvi samostalni album, a drugi u karijeri nakon albuma koji je snimio kao član ansambla Halka, također u produkciji Edina Zubčevića a u izdanju Gramofona, otvara njegova autorska pjesma Znaš li da se svakog dana molim. Na albumu se nalazi i pjesma Lejlija čiji tekst i muziku također potpisuje Božo Vrećo.

Moj sevdah donosi i pjesme Zaima Imamovića i Muhameda Mešanovića Ostavljen sam već odavno, Osmana Đikića Đaurko mila, Jovice Petkovića Bosno zemljo moja mila, Safeta Kafedžića i Muhameda Mešanovića Sinoć sam ti Safo te Kad bi znala Dilber-Stano Branislava Nušića i Stanislava Biničkog.

Na omotu albuma nalazi se fotografija Bože Vreće čiji je autor Almin Zrno. Moj sevdah se od danas može kupiti u CD shopu Magaza po cijeni od 7 KM, a iz Gramofona javljaju da će album uskoro biti dostupan na iTunesu, Deezeru, Spotifyu i ostalim popularnim online servisima.

Koncert Bože Vreće kojim će biti promoviran album Moj sevdah bit će održan 7. februara u Pozorištu mladih, s početkom u 20.00.

Oznake:
<
Pedja_Bajovic_CRNO-BIJELO (1)

Krajem januara Crno Bijelo Stand-up show Peđe Bajovića

>
Screen Shot 2015-01-19 at 10.39.04

Severinin savršen početak dana

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”