Kategorije

Objavljen album Hakona Kornstada – Live In Sarajevo

Norveški saksofonista i operni pjevač Hakon Kornstad objavio je album Live in Sarajevo, koji predstavlja snimak koncerta održanog na prošlogodišnjem Jazz Festu.

Kornstad je 8. novembra 2014. godine publici 18. Jazz Festa u rasprodatoj dvorani Bosanskog kulturnog centra predstavio svoj projekat Dwell Time. Ovaj je koncert snimljen i poput koncerata Miroslava Tadića i braće Teofilović i Ibrahima Maaloufa, emitiran u programu norveškog državnog radija.

Live in Sarajevo prvi je live solo album norveškog umjetnika kojeg kritika naziva “jednim od vodećih improvizatora novog milenija” i “savremenom legendom jazza”.

“Sve što se desilo u dvorani te noći nalazi se na ovom izdanju, uključujući atmosferu koju je priredila fantastična publika. Uživajte!”, napisao je Kornstad najavljujući album koji je snimio Eric Bajramović iz sarajevske produkcije Gramofon, a miksao Jan Erik Kongshaug u studiju Rainbow u Oslu. Album je dostupan putem iTunesa.

jbr_5_dan_18_jfs_avishai_cohen_trio-11

Ovo je inače treći album snimljen na Jazz Festu Sarajevo nakon izdanja Very Much Alive koji je norveški bubnjar Paolo Vinaccia objavio 2010. godine a na kojem je i snimak sarajevskog koncerta Terje Rypdal Trija i albuma Live Amire Medunjanin snimljenog 2008. a objavljenog naredne godine.

Jazz Fest Sarajevo ima bogatu arhivu snimaka koncerata koji su u proteklih 18 godina održani u okviru festivalskih programa, pa se novi audio i video zapisi mogu uskoro očekivati.

Oznake:
<
Image 1

Poslušajte novi singl Danijele Martinović –

>
Slika 1

Poslušajte obradu sevdalinke “Kraj tanana...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”