Kategorije

Novi spot grupe Konvoj za pjesmu “Narativi“

Novi spot grupe Konvoj za pjesmu “Narativi“ predstavljen je danas na promociji u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, a režiju spota potpisuje konceptualni umjetnik, Damir Nikšić. Pjesma “Narativi“ nastala je kao prvo ostvarenje grupe Konvoj u procesu stvaranja novog albuma “Mimosvijet“ koji već bilježi brojne pozitivne kritike i koji će biti posebno predstavljen na velikom solističkom koncertu koji će se održati 20. decembra u Domu mladih.

Cilj mi je bio da prikažem energiju i atmosferu koja vlada na sceni kada jedan bend ima svoj nastup. To je posebna energija i poseban trenutak i zbog toga sam htio da prikažem susret umjetnika sa njihovim djelom“, istakao je Damir Nikšić te dodao da vjeruje da će se spot svidjeti publici Konvoja.

Autor pjesme “Narativi“, Hamdija Salihbegović, naveo je da je upravo ova pjesma bila inspiracija za ostale pjesme koje su nastale na albumu. “Pjesmu ne treba posebno objašnjavati jer kada je poslušate, shvatit ćete njenu poruku jer ona dovoljno govori sama za sebe. Spot je urađen minimalistički u skladu sa pjesmom i u svemu tome je bitnasamo naša energija“, rekao je Salihbegović te pozvao sve ljubitelje rocka da 20. decembra budu u Domu mladih.

Ističući kako su posljednje pripreme za solistički koncert u toku, frontmen Konvoja, Nedžad Merdžanović je naveo da se članovi grupe raduju svakoj novoj probi kao da je prva. “Već sada imam set od 24 pjesme koje ćemo svirati na koncertu. Nakon duge pauze, poželjeli smo našu publiku, ali osjećamo i da je publika poželjela nas i zbog toga im obećavamo odličan provod“, naglasio je Merdžanović te dodao da su glavni razlog za organizaciju koncerta brojni pozivi i poruke koje su članovi grupe dobijali od svojih fanova u proteklih nekoliko mjeseci.

Poseban gost na koncertu će biti grupa Strava škola koja se ovom prilikom posebno zahvalila na pruženoj prilici. “Mi ćemo na koncertu predstaviti naše nove pjesme koje još niko nije čuo jer i mi radimo novi album koji bi trebao izaći na proljeće. Naš prvi singl “Zveket“ ćemo objaviti u januaru“, rekao je frontmen Strava škole, Admir Čular, te se našalio da će napraviti gužvu na sceni Doma mladih jer grupa broji sedam članova.

Na današnjoj promociji posebno je predstavljena i prva mobilna aplikacija jednog benda na Balkanu, a radi se o aplikaciji “Mimosvijet“ koju je za ovu priliku posebno kreirala agencija Sayber. U ime agencije Sayber, Dubravko Grubišić je istakao da se aplikacija već od danas može besplatno preuzeti sa google storea i da je dostupna korisnicima android operativnog sistema, dok će verzija za iOS sistem biti dostupna do samog koncerta. “Aplikacija je zamišljena kao jedan poseban mimosvijet i jedan poseban community, gdje će korisnici pored osnovnih informacija o grupi Konvoj i njihovim aktivnostima, moći dijeliti svoje statuse i fotografije koje se tiču mimosvijeta kao pojma“, naveo je Grubišić te dodao da se nada da ovo nije prvi zajednički projekat sa Konvojem.

Sve informacije o novom albumu, pjesmama i diskografiji grupe Konvoj, kao i tehničke informacije oko koncerta, moguće je pronaći na novoj web stranici grupe www.konvoj.ba, web stranici albuma www.mimosvijet.ba, te na Facebook fan pageu.

Intervju sa Nedžadom Merdžanovićem možete pročitati OVDJE.

Oznake:
<
konvoj promo fotke HR-29

Karte za koncert Konvoja u redovnoj prodaji

>
Cirih 3

Dino Merlin na turneji po Švicarskoj

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”