Kategorije

Novi spot Dine Merlina – “Rane”

Nakon pjesama “Ruža”, “Školjka”, “Sunce” i “Sve do medalje”, predstavljen je i video spot za pjesmu “Rane” – peti po redu singl sa novog albuma “Hotel Nacional”.

Režiser spota za pjesmu “Rane” je dugogodišnji saradnik Dine Merlina, Haris Dubica koji je
početkom ove godine odbranio titulu i drugi put zaredom izabran za najboljeg režisera Švicarske. Dubica je do sada za Dinu Merlina režirao spotove za pjesme “Individualizam” i “Deset mlađa” koji je bio proglašen najboljim video spotom godine.

Spot za pjesmu “Rane” sniman je u Bosni i Hercegovini, Švicarskoj i Tajlandu. Muziku
potpisuje Dino Merlin dok su koautori teksta Dino Merlin i Džemaludin Latić. Aranžman potpisuje Dinin saradnik sa albuma “Ispočetka“ – Vlado Džihan. Pjesma je snimana u Beču, Berlinu i Sarajevu.

Rane 2

Video spot je objavljen na Dininom službenom YouTube kanalu koji broji preko 45,000
pretplatnika te ga time čini jednim od najvećih u državi.

Merlinove pjesme s posljednjeg, 11. albuma “Hotel Nacional” zavladale su društvenim mrežama, a video spotovi bilježe milionske preglede – samo na njegovom YouTube kanalu pregledani su više od 50 miliona puta!

Rane 3

Dino Merlin će ovog ljeta u okviru promotivne turneje albuma Hotel Nacional po četvrti put u karijeri održati koncert na najvećem stadionu Bosne i Hercegovine – Koševo 25.7.2015. u Sarajevu. To će ujedno biti i jedini koncert koji će Dino Merlin održati ove godine u Bosni i Hercegovini. Sve informacije o tome kako nabaviti ulaznice za ovaj jedinstven događaj mogu se pronaći na: http://www.dinomerlin.com/prodajna-mjesta

Oznake:
<
merlin linz1

Još jedan sjajan koncert Dine Merlina

>
150516082.2_xl

Cannes: Ovacije za Feđu Štukana i ekipu filma “A...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”