Kategorije

Novi spot benda Dede Putra

Sjajni i zanimljivi bend Dede Putra ponovo donose novo osvježenje na domaću rock scenu i to novim spotom. Priča oko njihovog prvog albuma “Kuljavi” nije završena. Putrani vole da iznenade svoju publiku uvijek s nekom novinom u svom radu, tako je to ovaj put savršeno odrađena saradnja sa mladim umjetnikom koji je unio strast, znanje i vlastite osjećanje u stvaranju spota za pjesmu izrazito jakog ritma, sa laganim prelazima. Vokali u ovoj pjesmi su usaglašeni a odnos svih instrumenata doveden do savršenstva.

Spot za pjesmu “Bajrina krvava sevdalinka”, kojeg je uradio Josip Živković, još uvijek srednjoškolac iz Bihaća, već je odjeknuo internet mrežama, ali i televizijama. Po riječima Živkovića, spot je produkt slobodnog vremena i želje da se uradi nešto novo u Bosni i Hercegovini. “Idealna prilika za to bio mi je bend Dede Putra, koji svojim inovativnim pogledima na život oko nas, trudi se da radom uvijek donesu i kažu nešto novo, kroz svoju muziku, a ja sam kroz “Bajrinu krvavu sevdalinku” provukao samo ono što sam u momentima rada na spotu, stihijski osjećao i unosio u video”.

To, naravno, ne bi bilo moguće bez potpune slobode koju je Josip imao dok je radio, a koju su mu članovi benda u potpunosti omogućili.

S druge strane i Putrani su jako zadovoljni urađenim, kako kažu, Bajro je samo nastavak priče s “Kuljavog”, oni idu dalje, čekaju ih svirke u regionu i rad na novim pjesmama u studiju.

Na kraju, treba istaći da je video uglavnom rađen u ”Lyric tehnici” i da je vjerovatno prvi takav urađen u BiH.

Oznake:
<
pictures_2014_july_edin_dzeko_senijad_ibricic_srebrenica_379923362

Edin Džeko, Senijad Ibričić i Adnan Ćatić posjetili...

>
ahazreti2-617x400

Novi spot i pjesma hora Hazreti Hamza – Ramazan

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”