Kategorije

Novi Bregovićev album prodaje se uz wc papir

U prodavanicama velikih tržnih centara u Srbiji uz toalet-papir jednog proizvođača može se dobiti i novi album Gorana Bregovića “Champagne for the Gypsies”.

Fotografije ovog neobičnog spoja odmah su preplavile društvene mreže. Kako se to dogodilo, istražili su iz srpskog Kurira pa su kontaktirali i izdavačku kuću Mjuzik star koja radi s Bregovićem.

Album_Gorana_Brego_632128S1

Nije za jednokratnu upotrebu: “Preko Bregovićevog „Šampanjca za Cigane“ proizvođači pokušavaju da navuku kupce na proizvod”, kažu iz Mjuzik stara: “Album je otkupio proizvođač toaletnog papira. Mi ne bismo osmislili takvu kampanju. Preko Brege pokušavaju prodati svoj proizvod. Bolje da se prodaje uz prašak”, izjavili su.

Na albumu se nalazi 12 pjesama, a od toga dvije pjesme koje je Bregović napravio s Gypsy Kingsima “Balkaneros” i “Prezidente”, ali i prepjev Severinine pjesme “Gade” koju na engleskom jeziku pjeva irska pjevačica Selina O'Leary.

Pad prodaje u doba interneta očigledno je natjerao muzičare i njihov menadžment da pronađu način da njihova muzička izdanja stignu do publike. Pionir ovakvog vida marketinga je Zdravko Čolić, koji je svoj album prodavao uz deterdžent za pranje veša. Zahvaljujući tom potezu, samo u Sloveniji disk „Zavičaj“ je distribuiran u 50.000 primeraka.

Album „Stil života“ Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg po nadimku Aca Lukas, zahvaljujući istom načinu reklamiranja prodat je u rekordnih 200.000 primeraka. Uz pakete mobilnih operatera su svoje diskove prodavali i grupa Miligram, Željko Joksimović i Van Gog, dok je Haris Džinović sklopio ugovor s jednim trgovinskim lancem.

Izvor: Kurir

Oznake:
<
heidi

Heidi Klum je ponovo solo

>
pjanic1

Transfer Miralema Pjanića: Roma rekla svoju cijenu

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”