Kategorije

Nova uloga za Gordanu Boban

Kao rezultat uspješne saradnje na mjuziklu ”Prljavi Ples”, sa renomiranom bh. glumicom Gordanom Boban, Institut za muziku, teatar i multimediju pokreće školu glume, koja sa radom počinje u novembru 2015. godine.

GordanaB2

Kroz jednosatne časove na sedmičnoj osnovi nastava će obuhvatiti vježbe glume, glumačku improvizaciju, dikciju, ponašanje i govor pred kamerom, govor tijela, glumački pokret, izradu glumačke uloge i rad na scenariju za predstave. Svi prijavljeni kandidati će biti pozvani na kraći intrevju/audiciju za koju je potrebno spremiti priču, recitaciju ili monolog, a pravo prijave imaju svi kandidati iznad 18 godina starosti.

GordabaB

Kandidati koji uspješno završe školu glume iMTMa će biti spremni za prijemni ispit za upis na glumačke akademije, a najbolji kandidati će imati prliku biti dio profesionalnih pozorišnih produkcija Instituta MTM, mjuzikla Footloose i Prljavi ples kao i budućih pozorišnih produkcija.

GordanaB4

Pored redovne nastave svi polaznici škole će moći besplatno gledati predstave na repertoaru Drame Narodnog pozorišta Sarajevo.

Po završetku škole svim polaznicima će biti uručen iMTM Certifikat.

Glumica Gordana Boban, Akademiju scenskih umjetnosti završila je u Sarajevu u klasi prof. Bore Stjepanovića. Nastupala je na najpoznatijim svjetskim festivalima, te igrala u nekoliko domaćih filmskih i televizijskih ostvarenja. Akademsko obrazovanje dramske umjetnice stiče na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Značajnije uloge u dramskim predstavama Tetoviranom pozorištu, Ženski turbofolk bend i Mjesečevoj Predstavi, te u filmovima: “Gori vatra” (2002), “Nafaka” (2006) i drugi. Dobitnica je niza nagrada za glavnu žensku ulogu među kojima je i nagrada za glumicu godine ”BH radija 1” 2008. Članica je glumačkog ansambla Kamernog teatra 55 u Sarajevu.

GordanaB6

Upis je u toku! Prijavite se putem email adrese info@mtm.ba ili putem telefona 062559862.

Oznake: ,
<
IMG_4476

Frajle biraju ljubav

>
selfie band

Selfie band-„Nikako da krene“

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”