Kategorije

Merima Ključo i Miroslav Tadić objavili album “Aritmia”

Dugogodišnja uspješna saradnja i prijateljstvo dvoje svjetski poznatih muzičara sa naših prostora – maestre harmonike Merime Ključo i maestra gitare Miroslava Tadića – rezultirala je zajedničkim projektom i objavljivanjem albuma pod nazivom „Aritmia“. Album je objavljen 29. februara 2016. godine u Los Angelesu.

“Srce je odraz nasih osjećanja, radosti, tuge, uzbudjenja i zato mu se ritam mijenja, “preskače” – nepravilan je. Zbog toga “Aritmia” koja je svijetu medicine poznata kao “nepravilan” ritam srca, medjutim nas oboje veže na nekom dubljem muzičkom i emotivnom nivou. Odlučili smo da album izdamo upravo 29. februara/veljače, kao nekog „nepravilnog“ datuma kojeg imamo jednom u četiri godine“, kažu Ključo i Tadić.

Aritmia - cover

Na albumu „Aritmia“ je 13 kompozicija među kojima su djela mađarskog kompozitora i pijaniste Bele Bartoka, španjolskog kompozitora Manuela De Falla, francuskog kompozitora i pijaniste Ertica Satiea te autorske kompozicije i aranžmani Ključo i Tadića inspirisani tradicionalnim melodijama Balkana.

Album je snimljen u studiju Miroslava Tadića u Los Angelesu, master je radio Scott Fraser (“Sound Architecture”), a grafički dizajn omota Bart Woodstrup. Producenti albuma su Miroslav Tadić i Merima Ključo, dok će svjetska distribucija albuma ići preko svih većih online music shop poput iTunes, Amazon, CDUniverse, CDBaby itd.

Oznake: ,
<
nv8f2br4re

Dino Merlin – naredna stanica Zenica i Osijek

>
kaliopi_by_kristijan_teodorov_3

Kaliopi – “Dona”

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”