Kategorije

Maya Sar u nesvakidašnjem umjetničkom mozaiku

Maya Sar, bosanskohercegovačka kantautorica, nastupila je na Mittelfest-u, koji se tradicionalno održava svake godine u italijanskom gradu Cividale Del Friuli.

Ovogodišnji Mittelfest, čiji je lajtmotiv – voda, okupio je kantautore, intelektualce i književnike, koji su za ovu namjenu napisali originalna djela.

mittel 20

U projektu pod nazivom “Aghe.Voda.Uje”, Maya Sar se predstavila svojom autorskom kompozicijom “Novo more”.

“Polaskana sam pozivom za učešće na Mittelfest-u, jer se radi o nesvakidašnjem umjetničkom mozaiku, koji pruža potpunu slobodu izražavanja. Kao kantautoru, bio mi je veliki izazov komponovati “Novo more”, pjesmu, u kojoj voda predstavlja metaforu za život, a koju je kao orkestarsko-horsku poemu aranžirao Maestro Valter Sivilotti. Poseban dozivljaj je bio sam nastup sa Orkestrom Mitteleuropa i Horom Friuli Venezia Giulia” – kaže Maya Sar.

mittel 01

Muzičko-poetski projekat, koji je osmislio italijanski kompozitor i dirigent, Valter Sivilotti, uz pjesme Arsena Dedića, Edoarda De Angelisa, Luigi Maierona, Vlade Kreslina, Gjerg Leke, Loris Vescova, te poeziju naše knjizevnice, Enise Bukvić, Dorte Jagic, oslikava stalni protok jedinstvenih melodija, ritmova, jezika i kultura, sjedinjenih u rijeku talenta različitih naroda.

mittel 05

Na Mittelfest-u, Maya Sar je pored autorske kompozicije “Novo more”, izvela i pjesmu Damira Imamovica, “Tražim rijeku.”

mittel 06

Oznake:
<
Hiljadarka_Poster 05 - BH

Hiljadarka

>
imagesss

Božo Vrećo prvi put “solo” u Sarajevu

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”