Kategorije

Marlon Monroe, jedan od najboljih francuskih vizažista, po prvi put održao seminar i kurs šminkanja u našoj zemlji

Marlon Monroe, jedan od najboljih francuskih vizažista, po pvi put održao je seminar i kurs šminkanja u našoj zemlji.

monro seminar6

“Drago mi je što sam bio u BiH. Ovo je prelijepa zemlja o kojoj sam do sada iz francuskih medija uglavnom čuo ružne stvari i žao mi je što se o BiH šalje takva slika u svijet. Mediji jedino govore o ratnim dešavanjima, a ne o prirodnim ljepotama, dobrim ljudima, kulturi, odličnoj hrani. Puno je više lijepih stvari od onih ružnih. Posebno sam oduševljen Baščaršijom, gdje sam upoznao i veliku muzičku zvijezdu Dinu Merlina za kojeg sam svojevremno navijao i na Eurosongu. Uskoro ću se ponovo vratiti u BiH” – izjavio je francuski vizažista.

monro upoznao i dinu merlina

Kada je u pitanju edukacija, učesnici su učili tehnike sijenčenja, konturisanja, nanošenja podloga, skrivanje nesavršenosti, te šminku po uzoru na poznate ličnosti – kaže Monro.

monro seminar5

Ovaj poznati ljubitelj umjetnosti šminkanja i transformacije koji je sarađivao sa najpoznatim svjetskim brendovima, bio je predavač na seminaru u Vitezu koji je organizirala firma “Prestige”, koja je zastupnica renomiranih frizerskih kuća „Balmain Hair“ i „Goldwell“ za BiH.

monro seminar
“Čast nam je bilo ugostiti jedno tako veliko ime u svijetu šminkanja. Dovoljno je reći da je Monroe konsultant za kozmetičke brandove kao što su „Dior“ i „Guerlain“, te da je dio šminkerskog tima Paris Fashion Weeka. Monroe je također na čelu odjela prodaje i linije proizvoda zastupljenih u kući Atelier. Za seminar je vladao veliki interes, ali je samo 30 šminkera imalo priliku da na djelu vidi Marlona jer je to optimalan broj a bi edukacija bila uspješna – kaže Aleksandra Gudelj, vlasnica „firme „Prstige“.

monro seminar2

<
2012-07-18-zlatan-ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović doživio porodičnu tragediju

>
Screen Shot 2014-04-13 at 17.12.40

Aleksa Perović specijalni gost na koncertu Emine Jahović

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”