Kategorije

Maksikm Mrvica: “Posebno sam uzbuđen zbog predstojeće turneje u BiH”!

Šestog oktobra počinje koncertna turneja klavirskog virtuoza maksima mrvice u Bosni i Hercegovini.  U Sarajevu je održana konferencija za medije povodom početka koncertne turneje klavirskog virtuoza maksima mrvice, a koja će se održati pod generalnim sponzorstvom kompanije ht eronet u četiri bh. grada.

Turneja će započeti u zenici, 6.10. koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu, te se nastaviti 7.10. u Sarajevu, koncertom u Bosanskom Kulturnom Centru. dan poslije, 8.10. maksim će održati koncert u Mostaru, u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače, a 9.10. u Tuzli, u Bosanskom kulturnom centru.

Maksim Mrvica svojim crossover izvedbama osvojio je muzičkuu svjetsku scenu. U sklopu najavljene bh. turneje publici će ponuditi svojevrsnu retrospektivu svojih deset do sada objavljenih crossover studijskih albuma, ali će i promovirati svoj aktualni album „The Movies“, na kojem izvodi teme iz filmskih klasika i blockbustera, između ostalog popularne kompozicije iz filmova „Kum“, „Rocky“, „Gladijator“, “Pirati s kariba“, „Nemoguća misija“, „Amelie“ i drugih. Na održanoj konferenciji za medije, Maksim je otkrio što očekuje publiku na koncertima u četiri bh. grada, ali i što za njega znače profesionalno i privatno najavljeni koncerti u BiH.

„Posebno sam uzbuđen zbog predstojeće turneje u Bosni i Hercegovini, jer dugo nisam nastupao pred bosanskohercegovačkom publikom.  Na turneji ću  izvoditi skladbe s mojih posljednjih albuma, a upravo će publika u bih imati priliku među prvima premijerno čuti i skladbe s albuma ‘Mezzo e mezzo’ koji tek izlazi za koji tjedan u azijskim zemljama.“

IMG_7131

Ovoga ljeta, klavirski virtuoz je održao dva uspješna koncerta u Hrvatskoj, u Pulskoj Areni, te na Zadarskom forumu, a niz koncerata koji će publika dugo pamtiti nastavlja u BiH pod producentskom palicom Tomislava Kašljevića.

„Velika mi je čast surađivati s takvim istinskim glazbenim umjetnikom kao što je Maksim Mrvica. Raduje me što u svojoj Bosni i Hercegovini mogu organizirati jednu ovakvu turneju  u kojoj će u pomenutim gradovima uživati publika svih generacija.“

IMG_7119

Maksim Mrvica je u svijetu prodao višemilijunske naklade svih svojih albuma i u šezdesetak zemalja širom svijeta pojavljuje se među top klasičnim i crossover glazbenicima. Velikim talentom, impresivnim nastupom i svojim upečatljivim stylingom i imidžem, kao i crossover žanrom, uspio je klasiku približiti mlađim generacijama, te je danas podjednako miljenik svih generacija publike.

Oznake:
<
knjiga4

Bijelo dugme Box set deluxe – Ekskluzivni uvid u...

>
Sestra Aida u kreacijama privla_ila pa_nju blogera i pap-araca

Belma Tvico Stambol boravila u Milanu, centru svjetske...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”