Kategorije

Magacin Kabare: TV premijera prvog BH dječijeg dokumentarno-igranog filma “Mit o BiH”

Nakon uspješnog predstavljanja filmova Mit o Bosni i Hercegovini v.1 i Mit o Bosni i Hercegovini v.2, u sklopu programa 19. Sarajevo Film Festivala, Magacin Kabare sa koproducentom FACE TV Sarajevo premijerno će u televizijskom programu predstaviti prvi bh. dječiji dokumentarno-igrani film.

Svi oni koji nisu imali mogućnost i nisu uspjeli pogledati Mit o Bosni i Hercegovini kada je premijerno predstavljen u junu 2013. godine ili tokom Sarajevo Film Festivala, 15. februara u 20 sati na Face TV će moći pogledati Mit o Bosni i Hercegovini v.1, dok će 22. februara biti prikazan Mit o Bosni i Hercegovini v.2

Plakat grupe1

Pod mentorstvom edukatora, glumica Zane Marjanović i Sanele Krsmanović i redatelja/scenariste Saše Peševskog, u prošlom ciklusu radionica kreativnosti i mašte Malog Magacin Kabarea, polaznici su obradili formu dokumentarnog filma. Polaznici radionica su osmislili likove, scene, samu priču i koncept filma,  kao i plakat te pokazali svoju viziju Bosne i Hercegovine. Nezadovoljni odgovorima odraslih o Bosni i Hercegovini, sami su rekonstruisali istorijske periode kroz koje je Bosna i  Hercegovina prošla i dali svoju viziju budućnosti. Svako dijete u produkciji filma je imalo svoju specifičnu ulogu, te se iskušalo kao glumac, producent, scenarista, plesač, dizajner kostima, redatelj itd.

Plakat grupe2

Polaznici radionica Malog Magacin Kabarea i ove godine rade na pripremi novog filma, koji će biti predstavljen u formi mjuzikla. Više informacija o Malom Magacin Kabare kao i upisu svi zainteresovani mogu dobiti putem emaila mmk@magacinkabare.com ili telefona 066 935 016.

Mali Magacin Kabare – “Dječija radionica kreativnosti i mašte” je mjesto koje pruža priliku i podstiče kreativno djelovanje kod djece, te pored razvijanja individualnosti ima za cilj i socijalizaciju djece, razvijanje društvene odgovornosti, te podsticanje i oslobađanje djece u komunikaciji i odnosu prema okolini. Otvorene su za djecu uzrasta od 7 do 14 godina i djeluje kroz dvije radionice : Radionicu kreativnosti i mašte, te Radionicu gitare i muzike.

Oznake:
<
Screen Shot 2014-02-03 at 11.51.29 AM

Supermodel Natalia Vodianova: Četvrti put mama

>
U2

U2 na Super Bowlu predstavio pjesmu ‘Invisible’

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”