Kategorije

Love people by Geronimo za Papu

Mirko Šenkovski Geronimo, kompozitor i tekstopisac brojnih hitova kao što su “Čardak”, “Lavanda”- koju je napisao za Halida Bešlića, ali i tvorac uspješnih pjesama Hanke Paldum i drugih pjevača u BiH, još jednom je dobio potvrdu vrijednosti svog rada. Naime, melodija “Love people” koju je on napisao bit će izvedena prilikom Papine posjete glavnom gradu BiH.

“Dva mjeseca studioznog rada posvetio sam pjesmi da bi ona imala taj oblik koji je na kraju i privukao ljude iz organizacije Papinog dočeka. Pjesma “Love people” bit će prezentirana u izvedbi djece iz Srebrenice sa jednom univerzalnom porukom mira i tolerancije. Melodiju za refren sam imao u glavi gotovo 15 godina. Nikada mi nije bilo jasno zašto baš tu melodiju toliko pamtim, a napisao sam preko 200 pjesama. Očito je postojao razlog nedokučiv i neobjašnjiv običnom čovjeku poput mene, a sada je stigao i odgovor” – kaže Geronimo.

Numera je snimljena u sklopu humanitarne akcije u prošlogodišnjim poplavama na ideju njegove supruge Dragane Kajtazović. Geronimo ističe veliku podršku Mahira Sarihodžića koji je radio mix i postprodukciju pjesme.

“Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u procesu finaliziranja numere, od pjevača do instrumantalista i producenata iz čitave regije. Oni su moju pjesmu oplemenili zajedno sa sjajnim klincima iz Superara. Ismar Porić, uposlenik u “Superaru”, je uradio tekst na engleskom u refrenu” – govori popularni tekstopisac.

Geronimo naglašava svoju radost jer će Sarajevo u narednim danima u svijet poslati još jednom poruku mira i tolerancije uz melodiju njegove pjesme.

“Takvu čast rijetko koji umjetnik doživi i mislim da je ovo na neki način odgovor na sva moja pitanja koja sam sebi postavljao sve ove godine. Kada pomislite da ste nemoćni i da konce u rukama drže neki nedodirljivi moćni krugovi Bog pokaže svoju snagu pravde” – zaključuje Geronimo.

Oznake:
<
Zoster Srce uzavrelo

ZOSTER NA METALCU: Ulaznice u prodaji

>
Pedja Bajovi_ Stand Up Comedy Komedija s nogu

I stand-up komičari uz Ditu

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”