Kategorije

Ljetna SevdahLab radionica u Sarajevu

Damir Imamović objavio je poziv za trodnevni SevdahLab u sarajevu. Poziv prenosimo u cjelosti.

Objavljujemo poziv na ovoljetnu praktičnu SevdahLab radionicu pod imenom “Interpretacija”! Radionica će se održati u Sarajevu, 24., 25. i 26. jula 2015. (petak-nedelja), i to u predivnom prostoru Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH (ul. Sime Milutinovića Sarajlije 7).

FullSizeRender-600x450

Ovaj put razvio sam poseban koncept radionice baziran na komentarima koje sam dobijao od polaznika/ca ranijih radionica. Julski SevdahLab nosi jednostavan naziv “Interpretacija” i biće baziran na umjetničkoj slobodi kreacije u sevdahu. Biraćemo posebne, nepoznate ili slabo poznate pjesme i pokušati (u skladu sa mogućnostima svakog polaznika/ce) od njih nešto napraviti. U tim pokušajima ćemo se tehničkim elementima baviti onoliko koliko interpretacija zahtijeva (ritmom, skalama, harmonijama, intonacijom, vokalnom i instrumentalnom tehnikom i sl.). Radionicu mogu pohađati vokalisti, ali i svi instrumentalisti.

Srečevanje glasov / Co-voicings: Damir Imamović, pogovor in delavnica

Za učešće potrebno je poslati mail sa nekoliko rečenica o interesu i iskustvima sa sevdahom i drugim vrstama muzike. Ako dolazite prvi put na SevdahLab, jako bih cijenio snimak vašeg sviranja/pjevanja u bilo kojem žanru (kvalitet snimka nije važan).

Tehnikalije

Prijave primamo do srijede, 8. jula 2015. i to isključivo putem info@damirimamovic.com. Participacija u radionici iznosi 100 KM (50 EUR) i biće je potrebno uplatiti najkasnije do petka, 18. jula 2015. (Važno: molim vas da ne uplaćujete participaciju dok ne dobijete E-mail o potvrdi i dok se ne završi rok za prijavu).

Napomena: 1. nažalost, vrlo je teško organizirati parcijalno učešće u radionici tako da je cijena ista bez obzira da li propustite jedan dio radionice ili prisustvujete samo kao posmatrač. 2. da bi se tri dana radionice maksimalno iskoristila, polaznici/e će dobiti određene pripremne materijale. 3. za studente/ice možemo dogovoriti popust.

Vaš,

Damir Imamović

Oznake:
<
Pedja Bajovi_ Stand Up Comedy Komedija s nogu

I stand-up komičari uz Ditu

>
Screen Shot 2015-06-11 at 13.37.54

Jennifer Lopez snimila novi spot za pjesmu “Back It Up”

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”