Kategorije

Konvoj promoviše “Mimosvijet”

Tropik d.o.o. poziva na promociju petog studijskog albuma grupe Konvoj koja će se održati u klubu Cinemas / Sloga u četvrtak. 13. novembra sa početkom u 13,00 sati.

“Album je nastao kao  odraz ličnog proživljavanja  stvarnosti i svakodnevnice..U traganju da se na jedinstven način izrazimo kroz muziku i misao, pronašli smo način da ono što stvaramo nama samima zvuči svježe i interesantno.. Rezultat takvog posvećenog  pristupa  je nesputana energija i iskrene  emocije koje  su ugrađene  u svaku pjesmu, na šta smo posebno ponosni. Bez obzira na argumente sumorne realnosti, u našim pjesmama pronalazimo mjesta za optimizam i vjeru u bolju budućnost . Sama ideja za naslov albuma dolazi od naše odlučnosti da se ne uklapamo u tuđe aršine i kalupe samo da bi bili društveno prihvaćeni .Umjesto toga, nesputani i svoji, istražujemo i eksperimentišemo  sa novim  idejama, muzičkim formama i rješenjima” – ističu članovi benda.

Konvoj_M_Naslovna

Album je sniman u periodu jesen/zima 2013 i proljeće 2014 godine u muzičkom studiju MC Pavarotti Mostar. Editing i miks napravljeni su u rezidentnom studiju Antika (Sarajevo) a mastering u Hotline Mastering (New York). Prvi single sa novog albuma pod nazivom « O slobodi» objavljen je u novembru 2012. Godine,a video spot za single “Radost i veselje” doživio je u oktobru 2014. svoju regionalnu premijeru u programu MTV Adria i danas se nalazi u samom vrhu najtraženijih video spotova. Novi album grupe Konvoj će se već od 14. novembra naći u prodaji širom zemlje na maloprodajnim mjestima Tropik d.o.o. u tržnim centrima, maloprodajnim objektima, benzinskim pumpama te kioscima.

Biografija

Grupa Konvoj je formirana 1988. godine u Sarajevu, kada su osvojili prvu nagradu na tada popularnom festivalu “Nove nade, nove snage”. U tom periodu članovi benda su bili: Hamo Salihbegović-gitara, Muamer Đozo-bas, Mirsad Krupalija-bubnjevi, Davor Ebner-vokal, kasnije pjevač grupe “Regina”. Kroz bend u velikom broju prolaze mnogi sarajevski talentovani muzičari: Nedeljko Čalija (vokal), Alen Ekmečić (bas gitara), Bakir Karić (klavijature), Ismar Volić (klavijature), Adnan Šaran (pjevač grupe Skroz), Feđa Štukan (klavijature) 1993. godine grupi Konvoj se pridružuju Samir Bajraktarević-bubnjevi i Nedžad Merdžanović – vokal. U teškim životnim uslovima održavaju redovne probe i koriste priliku za svirke uživo gdje ostavljaju upečatljiv dojam. Po svršetku ratnih dešavanja pripremaju album prvijenac koji će ostaviti upečatljiv trag u BH muzičkom autorstvu. U proljece 1997. godine grupa Konvoj organizuje prvu veliku turneju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Turnejom je bilo obuhvaćeno sedamnaest gradova, a glavni pokrovitelj je bila Coca-Cola BiH. U tom periodu bend je ubjedljivo na prvom mjestu na svim top listama u BiH, a kao nagradu za to je dobio i Avazovog “Zlatnog zmaja” za hit godine pjesmu “U Tvojim Očima” kao i za doprinos u afirmaciji BH pop-rock scene. Veliki je broj odsviranih koncerata a za izdvojiti su: gosti na koncertu grupe INDEXI – BKC Sarajevo, promo koncerti prvog i drugog albuma u CDA Mladost, Pjevajmo do zore i Hvala vam – Skenderija, gostovanje na koncertu Dine Merlina – stadion Koševo, predstavljanje BH scene na POP-ROCK festivalu – Barcelona, Zetra, Dom mladih, Sloga, Stage i mnoštvo klubskih svirki. Grupu Konvoj danas čine: Hamo Salihbegović (solo gitara, back vokal), Nedžad Merdžanović (lead vokal, gitara), Haris Varajić (Bas gitara, back vokal), Bojan Crnogorac (bubnjevi, back vokal)

Diskografija:

1. “Sa vremenom” – studio Muzičke produkcije 99, Sarajevo, snimano i mixano – novembar ‘95./'96. godine. Izdavač i distributer albuma „Intakt Records“ 1997. godina

2. “Bez razlike” – Studio Muzičkog centra Pavarotti, Mostar, januar 1998. godine. Izdavač i distributer albuma „Kapa music“

3. “Varijante i dumine” – studio Adija Lukovca i Ornamenata, mastering – studio Amadeus, Sarajevo. Izdavač i distributer albuma „Dancing bear“HR – 2000. godina.

4. “Pun mjesec” – studio Antika, Sarajevo, juli/avgust 2004. godine. Izdavač i distributer albuma „Hayat production“.

Oznake:
<
nikola-simic

Preminuo poznati glumac Nikola Simić

>
news_2014_Mart_dzeko_nova_330491305

Kapiten poručio

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”